• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • У Србији потписан уговор о изменама плана изградње гасовода Јужни ток – прес служба Србијагаса
Прочитај ми чланак

У Србији потписан уговор о изменама плана изградње гасовода Јужни ток – прес служба Србијагаса

0

1(Глас Русије)
Београд, 16. мај. /Дописник ИТАР-ТАСС Станислав Варивода – Српска компанија Србијагас и државна агенција за просторно планирање су потписале уговор о изменама и допунама плана изградње гасовода Јужни ток кроз Србију. Прес служба Србијагаса је данас јавила да ће то компанији омогућити да у најскорије време добије грађевинску дозволу.

„Потписивањем уговора решени су скоро сви постојећи проблеми. До 30. јуна ће бити одобрен генерални план изградње гасовода, а на јесен можемо разговарати о томе да почне полагање цеви Јужног тока“, рекао је новинарима генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић.

Према његовим речима траса Јужног тока је у потпуности дефинисана. Гасовод ће проћи кроз Србију од Зајечара до Сомбора, а код Госпођинаца и Београда биће рачвање према Хрватској и Босни.

Србијагас и Гаспром су партнери на изградњи деонице гасовода Јужни ток кроз Србију. У новембру 2009. регистрована је заједничка компанија South Stream Serbia AG. Гаспромов удео у тој компанији чини 51 одсто, док Србијагас има 49 одсто.

Алексеј Милер је 27. марта ове године у Београду потписао дугорочне уговоре са руководством земље о испорукама руског гаса у Србију.