Прочитај ми чланак

Вучић већ два пута прозива Мишковића, шта је у позадини?

0


Готово да више не може да прође ни један дан а да напредњаци или Александар Вучић јавно не прозову власника делте Мирослава Мишковића.

СНС то засад чини индиректно – `карајући` Чедомира Јовановића, а Вучић директно. Чак је све, у неку руку, довео до двојне вододелнице: или ја и борба против корупције – или Мишковић, или Мишковић или чишћење и развој Србије.

Власник Делте се одлучио за пасивну одбрану. Саопштио је да подржава Дачићеву владу и меко упозорио Вучића да је ударио на највећег бизнисмена и инвеститора Србије.

Шта кажете на ову и овакву `борбу између добра и зла`?

Шта је у позадини? Шта се иза овог Вучићевог `брда` ваља?

Бранко ПАВЛОВИЋ, Иницијатива за нормалну Србију, саветник малих акционара

Приписано Мишковићу немогуће је извести
За сто дана, кад се буду сумирале ствари, видеће се да је Вучић највећа препрека свему ономе што је Влада морала да уради, а није. Зато покушава да „форвардује“ (проследи, преусмери) причу другачије и да задржи слику човека који стоји на некаквом бранику истине и правде – али му, ето, неко смета и то онемогућава

ВУЧИЋ апсолутно измишља.

Акција коју он приписује Мишковићу нити постоји нити би могла да се сада оперативно спроведе – све и кад би неко хтео.

За сто дана, кад се буду сумирале ствари, видеће се да је он највећа препрека свему ономе што је Влада морала да уради, а није. Зато покушава да „форвардује“ (проследи, преусмери) причу другачије и да задржи слику човека који стоји на некаквом бранику истине и правде – али му, ето, неко смета и то онемогућава.

А кад погледате ко чува Тијанића на РТС – Вучић. Ко чува тужилашку организацију која ништа није хтела, нити хоће да процесуира озбиљно (у претходном периоду смо видели да никога нису хтели да процесуирају из ДС)? Ни Дулића неће да процесуирају – то опет штити Вучић.

Погледајте Богићевића из Шапца. Каже да му је куповао удео у Политици, а онда Вучић каже: не може да буде процесуиран, ја стојим иза тога. Када погледате ко штити Бајеца у здравству, а то је корупција која хода, онда је то опет Вучић.

У доглено време ће се видети да је он продужена рука страних интереса и да не дозвољава да се ишта битно мења, него сваког дана измишља нову причу како би много урадио само да га неко не онемогућава…

Све у свему, мислим да је ово измишљотина.

 

Борис АЛЕКСИЋ, бивши посланик СРС, сарадник Фонда стратешке културе

Мишковић и Беко су финансирали долазак напредњака на власт
Колико знам, Мишковић и Беко су финансирали Николића и Вучића и долазак напредњака на власт.

Е, сад, Европска унија је поставила питање одређених приватизација и Вучић је наводно почео да их испитује.

Варијанта у којој је он у сукобу са Мишковићем је заиста неочекивана и – просто – врло, врло мало људи би могло да потврди његове изјаве у медијима. Поставља се питање: да ли ће изјаве бити поткрепљене неким конкретним доказима.

Кад је реч о Мишковићу и покушајима да га обори, мислим да је то напросто његова (Вучићева) конструкција у медијима, а реална чињеница је – да су Мишковић и Беко помогли да он буде на власти.

 

Жељко ЦВИЈАНОВИЋ, главни уредник Новог Стандарда

Ако је сукоб стваран: зашто Влада не ухапси Мишковића?
Шта је следеће – ухапсићу америчког амбасадора? А Мишковић користи ову набачену лопту како би рекао да је он највећи инвеститор у Србији. Мислим да је Србију много више коштао него што је у њу инвестирао

СУКОБ Вучића и Мишковића није стваран.

Зашто би Мишковић желео смену владе која не влада?

Ова Влада не влада Србијом, српским јавним простором, привредом, тужилаштвом и правосуђем.

Са друге стране, ако је сукоб стваран: зашто Влада не ухапси Мишковића?

Овако се препуцавати – да се један привредник и Влада препуцавају преко медија, то је ствар која остаје у медијима!

То је наставак рада Владе на очекивањима грађана у следећем смислу: ја сам вам обећао да ћу да вам донесем 100 евра и ви мислите да сам ја џек и да ћете ви профитирати на томе. На дан кад треба да донесем новац, ја га не донесем, него кажем да ћу вам донети 200: подигнем лествицу очекивања.

Суштинско је питање: колико та лествица може да се подиже.

Шта је следеће – ухапсићу америчког амбасадора?

А Мишковић користи ову набачену лопту како би рекао да је он највећи инвеститор у Србији.

Мислим да је Србију много више коштао него што је у њу инвестирао!

Вучић није успео да ухапси Дулића и растури жуту мафију и сад каже да му смета Мишковић који би да га смени. Али, шта то значи – да то што Мишковић хоће да га смени треба да верификује Вучићев рад?

Он само подиже очекивања. Уместо да изађе и да каже да је урадио то, то и то: иза решетака је Дулић, отворена је истрага против Ђиласа…

А овако: Мишковић хоће да ме смени – то је прича за јавност!

 

(Факти)