Прочитај ми чланак

Бошко са Путиновом „гвозденом дамом“: Крим је Русија, Косово је Србија! (ВИДЕО)

0

У Народној Скупштини, делегација Двери угостила је високу делегацију Руске Федерације предвођене Наталијом Поклонском,послаником Руске Думе и замеником Одбора за спољне послове и Георгијем Мурадовим, замеником председника Савета Министара Републике Крим и сталним представником Председника Путина за Републику Крим.

Лидер Двери је истакао да му је част и задовољство да данас у Народној скупштини Републике Србије народни посалници Српског покрета Двери могу угостити овако високу делегацијуи Руске Федерације на челу са г. Мурадовим и госпођом Поклонском.

„Моја порука са нашег данашњег састанка јесте да свима нама који живимо у Европи, а не заборавимо да је и Русија део Европе, нису потребни сукоби већ партнерство са Русијом. Европа нема интерес да се конфронтира са Русијом, напротив, постоји низ тема око којих се најближе може сарађивати, посебно у сфери економије и енергетике, што данас препознају бројни европски политичари и привредници који се залажу за прекид санкција према Руској федерацији.“- рекао је он. Обрадовић је истакао пуну подршку територијалном интегритету Руске федерације јер нема сумње да је Крим део Русије, као што је Косово и Метохија део Србије. „Настављамо наше пријатељство са драгим гостима и сигуран сам да ће наша сарадња само напредовати.​ „-рекао је он.

Георгиј Мурадов, заменик председника Савета министара Републике Крим је истакао радост што је посетио Београд, српску престоницу. Он је истакао да је подршка Двери Русији и статусу Крима, као дела Русије значајна. Мурадов је истакао да је разлог њиховог доласка врло значајан, јер се сутра у Руском дому одржава прва међународна коференција о признању права народа Крима да се врати под окриље отаџбине Русије, где ће учествовати више делегата из Србије, Русије и целе Европе. „Поновио бих поруку, Крим је Русија, Косово је Србија“- рекао је он.

Наталија Поклонска, посланик Думе и заменица председника Одбора за спољне послове Руске Думе истакла је захвалност свих Кримљана српском народу за подршку коју су нам дали. „Крим и Севастопољ су заиста Русија. Ми смо победили блокаде које смо имали. Желим да пожелим и Србији и Русији па и Украјини да процветају, да сви уживамо и базирамо се на хришћанским,европским вредностима. Надам се да наступа једна нова етапа у развоју наших земаља и развоју Европе и да ће та етапа почети од тога да се међусобно поштујемо и уважавамо. Захваљујемо се нашим пријатељима из Двери, који су нам пружили подршку у тренуцима када то није било лако и ми то нећемо никада заборавити“- рекла је она.

Високу делегацију Руске Федерације чинили су:

1. Мурадов Георгиј- заменик председавајућег Савета министара Републике Крим – стални представник Републике Крим при председнику Руске Федерације

2. Поклонскаја Наталија – заменик Државне думе Савезне скупштине Руске Федерације, заменик председника Одбора за спољне послове.

3. Сергеј Павлович – члан Савета Федерације Савезне скупштине Руске Федерације

4. Ојдип Гафаров – заменик председника Државног савета Републике Крим

5. Хемпел Јуриј – заменик Државног савета Републике Крим, председник Одбора за народну дипломатију и међуетничке односе

6. Михаило Соломентсев – заменик сталног представника Републике Крим при председнику Руске Федерације.

7. Николај В. Зриианов – шеф Одељења за односе са јавношћу, политичке организације и масовне медије, стални представник Републике Крим при председнику Руске Федерације.

8. Леонид Миронов – шеф службеног одељења за догађаје сталног представника Републике Крим при председнику Руске Федерације

9. Абазхер Иван – члан Јавне коморе Руске Федерације Републике Крим

10. Иан Борисовицх – члан Јавне палате Републике Крим

11. Виктор Колбановски – директор Балканског центра за међународну сарадњу

12. Давидов Денис – саветник Г. Л. Мурадова

13. Иванченко Јарослав – директор Државне аутономне институције „Пословни и културни центар Републике Крим“