Прочитај ми чланак

ХААРП антена против потомства Србије

0

Систем ХААРП антена, електронски акцелератор електромагнетних таласа који је од 3. маја укључен и над Србијом у селу Бељина код Барајева, осим штетног утицаја на јоносферу, климу, менталну свест, по свему судећи могао би да има и врло штетно дејство по труднице али и оне жене које тек планирају потомство.


Подсетимо, програм Активног ауроралног истраживања високе фреквенције (скраћено ХААРП) пројекат је истраживања са циљем разумевања, стимулисања и контроле процеса у јоносфери која је део земљине атмосфере на висини од 50 до 80 километара, и који садржи велику количину јона (наелектрисаних честица) насталих деловањем сунчевог ветра и има велики утицај на простирање електромагнетних таласа.

Централни комплекс и опрема смештени су на површини од 13 хектара у близини места Гакона на Аљасци. Састоје се од великог броја уређаја за пријем и слање огромних количина енергије, које чине 180 антена и шест генератора укупне снаге од преко три милиона вати.

Иако су основни циљеви изучавање поларне светлости и сателитских радио-комуникација, комуницирање са подморницама у домену екстремно ниских фреквенција, овај систем омогућује испитивање шупљина испод површине земље (претраживање скривених тунела и подземних скровишта), ометање радио-комуникација на одређеним подручјима па чак и уништавање непријатељских авиона, пројектила или сателита.

Једна од могућности овог система која се не помиње на листи званичних циљева, али ипак постоји, јесте да се таласима ниске фреквенције утиче на рад људског мозга. ХААРП станица тренутно има 150 у свету, а једна од локација је и село Бељина код Барајева, педесетак километара удаљеног од Београда.

Већ десетак година у САД се међу еколошким покретима али и бројним политичарима из врха администрације води полемика око штетних дејстава ХААРП-а на људску психу и здравље, а еколог и генетичар др Мајкл Фултон 2003. изнео је тезу по којој ХААРП сигнали утичу и на труднице.

Оне услед дејства ових електромагнетних таласа могу да доживе спонтани побачај, а поједина еколошка друштва упозоравала су и на могућност генетских промена плода које ХААРП може да изазове. Никада нико од званичника све ове наводе није потврдио али ни демантовао, као што се уосталом све о ХААРП-у држи већ више од две деценије под велом тајне.

Биолог и еколог Дејан Маркуш, који од 1999. живи и ради у САД, за „Правду“ каже да је неколико пута учествовао на трибинама и предавањима у овој земљи посвећеним ХААРП системима и њиховом дејству, а и сам се бавио истраживањем везаним за ову тематику.

Према његовим речима, ХААРП систем представља потенцијално опасан и недовољно истражен војни пројекат, у који је америчка администрација уложила новац који се мери у стотинама милијарди долара од почетка деведесетих до данас, али што је најгоре, нико не може са сигурношћу да тврди где су границе штетног и можда трагичног дејства овог система по људску популацију у државама где се овај антенски систем налази.

– Контрола метеоролошких прилика, формирање вештачких киша, дуготрајних суша или снажних олуја, представљају кључни део пројекта ХААРП, а већ неколико година не само у Америци већ и у појединим државама Европе, води се полемика о осталим нежељеним дејствима ХААРП-а.

Ту спадају и генетске промене и утицај електромагнетних таласа на одржавање трудноће. Искрен да будем, био сам ужаснут када сам сазнао пре неколико година да ће се ХААРП инсталирати и у Србији, на само 50 километара од Београда, а недавно сам и на сајту „Правде“ прочитао да је почетком маја овај систем пуштен у рад.

У Бостону и Њујорку сам имао прилике да разговарам са неколико генетичара који су тврдили да ХААРП има огроман утицај на генетске промене код људи, као и на стварање карцинома, а такође су помињали и повећан број побачаја код трудница у региону где је ХААРП систем пуштен у рад. Најгоре од свега је што све остаје у сфери нагађања али и врло озбиљних сумњи, а да нико од званичника или добро упућених особа не жели ништа подробније да објасни о оваквим могућим дејствима ХААРП система.

У сваком случају, забринут сам што је овакав систем заживео у Србији, посебно што наша јавност готово да ништа не зна о ХААРП антенама и таласима, и медији би, попут вас, требало да сву своју пажњу усмере на оно што се налази код Барајева, надомак Београда – каже Маркуш.

 

(Правда)