Прочитај ми чланак

ПАРТНЕРИ: Вучић се срео с Тачијем у Давосу

0

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Давосу са председником привремених институција у Приштини Хашимом Тачијем.

Вучић је за РТС рекао да су разговарали о наставку дијалога и решавању проблема. Како је навео, не разуме зашто су прихватили само размену информација када је реч о истрази убиства Оливера Ивановића, али се нада да ће они пронаћи његове убице.

Председник Србије је поручио да је важно да се разговара и размишља о будућности српског и албанског народа.

„Ми морамо да је одлучимо шта је то што можемо, шта је то што желимо, шта је то што хоћемо са собом. У будућности да имамо реалан, озбиљан и одговоран приступ. Да изгубимо најмање што морамо а да добијемо највише што можемо и ја сам бзброј пута рекао да ситуација у којој се ми и Приштина договарамо мора да буде таква да и једни и други будемо помало незадовољани и љути“, рекао је Вучић.

Истакао је да, ако неко мисли да може да добије све а да други не добије ништа, онда је то погрешан пут који неће довести до решења. 

Александар Вучић састао се и са председником Пољске Анджејом Дудом. После састанка, председник је рекао да су разговарали о инвестицијама.

„Знате да смо једва успели да сачувамо пољску инвестицију, ‘Телефонику’ у Зајечару, и сада они раде добро. Стигла је и њихова фирма у Смедеревску млекару, у Прву искру Барич. Долази све више пољских инвеститора, ми желимо да их угостимо, да дођу у нашу з емљу“, рекао је Вучић.

Додао је да се трговинска размена са Пољском увећава из године у годину и да Пољса постаје земља која је петнаеста по нашем извозу а шеста по нашем увозу.

„Њен значај у Србији расте, како што расте значај Пољске у ЕУ“, навео је Вучић.

Александар Вучић се на маргинама форума у Давосу састао и са хрватским премијером Андрејем Пленковићем.