Прочитај ми чланак

НАДАЛ ПОДРЖАО НОВАКА: Све више нас се повређује, да ли је некоме стало до …

0

Тенисери крећу у озбиљну битку са челницима "белог спорта". Новак Ђоковић је први дигао глас због напорног календара који све више изазва повреде, а придружио му се Рафаел Надал.

Спортску јавност је прво шокирао Нолетов пораз у четвртом колу Аустралијан опена од Чунга, 21-годишње сензације из Јужне Кореје, док је Надал дан касније предао четвртфинале Марину Чилићу због повреде.

Foto: Julian Smith / EPA;

– Тенис је постао више бизнис него спорт, нажалост, и то због индустрије чији смо део, индустрије која нам омогућава сјајан живот, у смислу финансијске компензације за наше наступе. Апсолутно сам захвалан за то, али у исто време мора постојати баланс између свега. А бојим се да тај баланс губимо ових дана – рекао је Новак у Мелбурну.

Нешто слично мисли и шпански тенисер, светски број један.

– Све више тенисера се повређује и зато би они који организују турнире требало да се много више замисле. Интересује ме да ли их уопште занима здравље играча. Постоји живот и после тениса, зато сви треба да будемо свесни колико је здравље важно. Ако будемо наставили да играмо оволико много на овако тврдим подлога, потпуно је неизвесно како ће се то даље одразити на нас – поручио је Рафа, а преноси „АС“.

Надал је објаснио о каквој повреди је реч, због које је морао да преда меч Чилићу у петом сету при вођству хрватског тенисера 3:6, 6:3, 6:7(5), 6:2, 2:0.

– Није у питању кук, већ мишић у горњем делу бутине. Тек се појавила повреда, још не могу да проценим колико је озбиљна, више ћу знати тек у среду после додатних прегледа. Бол се први пут појавио у четвртом сету и нисам ни могао да претпоставим да ће толико да се погорша. Морао сам да предам, било је неиздрживо, иако је до тада меч био одличан и неизвестан – тужно је рекао Надал.