Прочитај ми чланак

ФРАНЦУСКИ АС О ПОРЕКЛУ Карабатић: Поносан сам што сам Србин и Хрват!

0

Француска је савладала Србију у утакмици другог кола Групе један, а уочи меча један од најбољих рукометаша света говорио је о томе колико се поноси тиме што има корене с наших простора.

– Ја сам и Србин и Хрват. Имам корене у обе земље и на то сам врло поносан. Француска је моја домовина, али ми је драго што вучем корене из бивше Југославије – рекао је Карабатић који је рођен у Нишу.

Никола потиче из мешовитог брака, од мајке Српкиње и оца Хрвата, а још као трогодишњак се с породицом преселио у Француску.

Уочи шампионата Европе Никола је изјавио:

– Увек ми је лепо када дођем у Хрватску, иако сам ту чешће на одмору него што играм.

Николин отац Бранко Карабатић, који је преминуо 2011, био је голман нишког Железничара у најтрофејнијем периоду нишког рукомета, а затим је отишао у Робертсо, француски прволигашки клуб. Мајка Радмила се са сином Николом придружила супругу после дипломирања на Медицинском факултету у Нишу и по завршетку лекарског стажа 1987. године. Никола је почео да игра рукомет са осам година у Фронтињану, са 15 година наступао је за омладинску екипу Монпељеа, а данас је један од најбољих рукометаша света.