Прочитај ми чланак

ТАДИЋ: Позивам све грађанске демократске опозиционе снаге у Србији да се уједине

0

ВУЧИЋЕВ ОДЛАЗАК НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ НАЗВАО „БЕСРАМНОМ ПРЕДСТАВОМ“

ЛИДЕР Социјалдемократске странке Борис Тадић позвао је данас све грађанске демократске опозиционе снаге у Србији да се уједине против „социјалне и политичке пошасти која води Србију у ненормалност“.

Фото: Јутјуб

Реагујући на изјаву функционера Српске напредне странке Марка Ђурића који је затражио од Тадића да се извини грађанима на Косову и Метохији за све оно што јесте и није урадио у време док се под његовом влашћу „Србија крунила и тонула“, Тадић је оценио да напредњаци покушавају да бесрамно зверско убиство Оливера Ивановића „претворе у још једну победу великог вође и изградњу култа личности посрамљујући читаво српско друштво“.

„Док Ђурић етикетира друге као лешинаре, његов вођа (Александар) Вучић одлази на Косово да поводом убиства Оливера Ивановића спроводи бесрамне представе у којима дели грађанима овце и тракторе“, навео је Тадић у писаној изјави.

Оценио је да је власт у Србији одговорна за „враћање времена политичких ликвидација, простаклука, угрожавања живота неистомишљеника и језика мржње“.

Лидер грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је у уторак у северном делу Косовске Митровице.