Прочитај ми чланак

„КРИВИЧНА ЗБОГ ЛАЖНОГ ИСКАЗА о Обрадовићевом камену“

0

Посланица Двери Марија Јањушевић најавила је да ће поднети кривичну пријаву против директорке Агенције за рурални развој општине Инђија Иване Пејовић Шеврт.

Она је рекла да ће то учинити због давања лажног исказа у вези са каменом који је лидер Двери донео у Скупштину Србије.

Лидер Двери Бошко Обрадовић донео је почетком октобра камен у Скупштину Србије, за који је тврдио да је камен са Косова, али је посланик владајуће коалиције Маријан Ристичевић пренео да му је Ивана Пејовић Шеврт рекла да је реч о камену који је она позајмила Марији Јањушевић за кисели купус.

Марија Јањушевић је за Војвођански истраживачко-аналитички центар (ВОИЦЕ) казала да је реч о лажној изјави коју је Ивана Пејовић Шеврт потписала код нотара.Према њеним речима, власт је ангажовала своје „најбешчасније послушнике“ да покуша да умањи значај поруке јавности и подршке Србима на Косову.

„Приликом званичног потписивања сарадње са организацијом ‘Отаџбина’ у Косовској Митровици нападнути смо камењем, што нам је дало идеју да један камен понесемо за успомену. Због велике медијске пажње коју је изазвала посланичка група Двери симболичним показивањем камена са Косова и Метохије, режим је ангажовао своје најбешчасније послушнике да покуша да умањи значај наше поруке јавности и подршке Србима на Косову“, казала је Марија Јањушевић.

Тврдње да је реч о камену за притискање киселог купуса а не са Косова изнео је посланик владајуће коалиције у Скупштини Србије Марија н Ристичевић, који је казао да је то својом изјавом, овереном код нотара, потврдила и једна жена из Инђије, града из којег је и Марија Јањушевић.

„Ријалити звезда, вишеструко уцењени посланик евидентно лошег морала је у Народној Скупштини Републике Србије показао изјаву, која наводно доказује право порекло косовског камена“, казала је за ВОИЦЕ (www.воице.орг.рс) Марија Јањушевић и додала да није ни мало зачуђена гестом Иване Пејовић Шеврт, „сада када је упозната са пословно-приватним везама и криминалним радњама које вежу Ристичевића и Пејовић Шеврт“.

„Ни најмање не сумњам да светиње њима не значе ништа, јер се не могу уновчити и да би Ристичевић и Ивана Пејовић Шеврт камен са Косова и Метохије заиста и користили за приземне потребе и примитивне намене“, навела је Марија Јањушевић.

У октобру прошле године лидер Двери Бошко Обрадовић посланицима је показао камен за који је рекао да га је донео са Косова, на шта му је председница парламента Маја Гојковић поручила да мора да га изнесе напоље из скупштинске зграде, јер је у Скупштину Србије забрањено уносити камење.

Маријан Ристичевић је након недавног спорног конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду изјавио да је Агенција на чијем је челу Ивана Пејовић Шеврт, била овлашћена за прикупљане неопходне документације, што му је омогућило да у рекордном року прикупи све потребне „папире“ и добије новац, подсетио је ВОИЦЕ.

Ивана Пејовић Шеврт потврдила је за ВОИЦЕ да је Маријан Ристичевић овластио Агенцију да прикупи неопходну документацију, али није желела да одговори на питање колико је било потребно времена за тај посао.

„Не да немам овлашћење него једноставно не дајем изјаве никада сем везано за мој посао. Ако ме питате нешто из моје струке, питали сте ме. Да ли је Агенције имала овлашћење – рекла сам да јесте и не могу са вама да улазим у причу и у расправу, хвала вам на позиву“, додала је она и прекинула разговор.

Ивана Пејовић Шеврт је након победе Српске напредне странке на локалним изборима у Инђији 2016. године именована за директорку Агенције за рурални развој у тој општини, а опозиција од тада захтева да им се достави њена биографија, што власт упорно одбија да учини.