Прочитај ми чланак

БОШКО О КОАЛИЦИЈИ КОЈА ЈЕ ЗБУНИЛА МНОГЕ: Савез са ДЈБ да не бисмо расипали гласове

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић каже да је тај покрет ушао у коалицију са покретом Доста је било јер сматра да су они попут Двери, искрена опозиција и алтернатива и садашњој и претходној власти.

Са ДЈБ, Дверима је заједничка борба против „криминала, корупције и партократије како ове, тако и претходне власти“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да је за Двери посебно важно то што Доста је било дели њихов став по питању Косова и Метохије јер се и они, како објашњава, јасно противе промене Устава, „овој фарси од унутрашњег дијалога и признању независности Косова“, а и против су уласка Србије у НАТО. Упитан како одговара на критике да је ушао у коалицију са идеолошки потпуно различитиом покретом, Обрадовић каже да Двери нису ушле у коалицију са ДЈБ, онда би их ти исти људи крититиковали да су неодговорни, да расипамо гласове опозиције и тако „помажу Вучићу.“

На питање да ли постоји могућност да та коалиција након избора уђе у коалицију са неком другом странком и коалицијом, Обрадовић каже да је њихов споразум изричит у погледу тога да никаква сарадња није могућа са Српском напредном странком, а да што се тиче осталих опозиционих странака, то зависи од политике и људи које они нуде.

„Наша порука је ‘да ови оду, а да се они не врате’, што значи да није довољна само смена ове власти, већ и промена политика и начина на који се град води већ деценијама“, рекао је он.

Обрадовић сматра да у овом тренутку нема потребе да говори ко ће бити кандидат за градоначелника Двери и ДЈБ.