Прочитај ми чланак

КОМЕ СЕ И КАКО моли Новак Ђоковић?

0

Новак Ђоковић оформио је крајем прошле године нови тим са којим има веома однос, а недавно је уведен и посебан ритуал на крају сваког тренига.

 

Ђоковић се након одрађених вежби загрли са свима на терену и током тог загрљаја заједно изговарају нешто што личи на молитву – најбољи српски тенисер појаснио нам је о чему се ради.

Од нашег специјалног извештача из Мелбурна Николе Ђукића.

„Јесте молитва. То је молитва која иде ка богу и захвалност за чињеницу да смо здрави, да смо заједно, што имамо могућност да будемо овде и бавимо се оним што нам изазива лепе емоције, срећу и радост. Тај тренутак када се сви загрлимо, колико год кратко или дуго трајао, мени даје неку врсту веће повезаности са свим члановима тима“, рекао је Новак.

Он је истакао да му је веома важан духовни мир и добра атмосфера у тиму.

„То је веома битно јер, иако сам индивидуални спортиста, ово је на неки начин тимски спорт. Конекција, хемија, узајамно поштовање у односу које имам са свима и захвалност вишој сили што смо у могућности да будемо овде. Практикујем већ дуги низ година, на овакав начин сам радио и са прошлим тимом, можда не баш после сваког тренинга, али се трудим да нам то постане здрава рутина“, закључио је Ђоковић.