Прочитај ми чланак

ЦВЕТКОВИЋ: Хрвати су браћа, очекујем њихову подршку и навијам за њих

0

У нашој репрезентацији влада оптимизам пред утакмицу са Француском

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић верује да његов тим, уз помоћ публике у Загребу, може да на прави начин парира светском шампиону Француској на првенству Европе у Хрватској.

Он је истакао да наша репрезентација има своју шансу у утакмици са Галским петловима:

– Нисам стекао утисак да су одиграли колико им је било потребно против Шведске упркос победи на крају, имали су доста проблема. Они су реално, не знам ни сам, колико светлосних година испред нас, али имају својих слабости.

– То смо видели и покушаћемо да претворимо у своју корист. Оно што је битно за утакмицу са Француском јесте да очекујем од наше браће Хрвата да нас подрже – рекао је Цветковић за сајт Рукометног савеза Србије.

Србија би у случају подвига помогла Хрватској на путу до полуфинала ЕП, па тако наш селектор у тој трци навија за домаћина турнира.

-Сви су свесни наше јачине у односу на Француску, урадићемо све што је до нас, да прво спасимо свој образ, што је сасвим нормално. Не бих имао ништа против наи да помогнемо Хрватској да се пласира у полуфинале кроз наш резултат.

– Они су ми ближи него Французи јер су на бранику рукомета који је стваралачки и ствара емоције. Хрватима ће добро доћи и да их изморимо. Не излазимо да одиграмо само утакмицу, већ да пружимо све од себе – закључио је Цветковић.

Да подсетмо, утакмица између Србије и Француске игра се у понедељак од 18.15 часова, а наша репрезентација нема шансе да се пласира у полуфинале.