Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ НА КОСОВУ: Чува га шиптарско-окупаторска полиција, „Срби у колонама“

0

Председник Александар Вучић боравиће на Косову и Метохији где ће разговарати са политичким представницима Срба и грађанима јужно од реке Ибар.

Вучић ће током боравка у Косовоској Митровици положити венац на место убиства Оливера Ивановића.

Како се наводи, Вучић ће посету почети обиласком манастира Бањска, након чега ће се на Техничком факултету у Косовској Митровици састати са српским званичницима на Косову.

Председник ће у поподневним сатима обићи и Лапље Село код Приштине, где ће у Дому културе разговарати са грађанима.

Државна агенција Танјуг наводи да су у Косовској Митровици су од јутрос приметне јаче мере безбедности, док је на улицама у центру града уочљиво веће присуство припадника КПС-а(односно шиптарско-окупатопрских полицијских снага), као и полицајаца у цивилу.

Дуж пута Косовска МИтровица – Бањска распоређени су припадници КПС, јавља Танјуг.

Осим тога, Танјуг истиче да се „велики број људи окупио испред манастира Бањска код Звечана, очекујући долазак Вучића“.

Како јавља извештач Танјуга са лица места, грађани у колонама долазе у манастир, а велика је гужва и у порти храма.

Заставе Србије су на прилазима манастиру, као и на путу Косовска Митровица – Бањска, грађани испред манастира такође држе српске заставе, као и оне комбината Трепча, а приметан је велики број медијиских екипа, пише Тануг.

Манастир је саграђен почетком 14. века и задужбина је краља Милутина, и одмах по оснивању постао је центар културе на КиМ, што је остао до данас.

Вучић је посету Косову најавио у уторак, након седнице Савета за националну безбедност која је уследила после убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Ивановић је убијен из ватреног оружја када је на њега пуцала за сада непозната особа. Убијен је са шест метака испред седишта странке чији је био лидер.