Прочитај ми чланак

СРБИН ПРАВИ ЧУДА У ЕВРОПИ! ШТА ТО БЕШЕ ПОРАЗ? Саша Обрадовић везао 22 победе!

0

Наш кошаркашки стручњак остварио феноменалну серију с руском Локомотивом, која претендује да освоји Еврокуп и најозбиљније парира московском ЦСКА у првенству

Кошаркаши Локомотиве Кубањ, које са клупе успешно предводи српски стручњак Саша Обрадовић, тренутно се налазе у изузетној резултатској серији. Екипа из Краснодара је у низу од укупно 22 победе, и то девет у ВТБ лиги, једанаест у Еврокупу и две у Купу Русије, а последњи пораз, једини у сезони, доживели су још средином октобра прошле године од Уникса. Српски стручњак објаснио је у чему лежи тајна толико добрих резултата клуба који води.

– Кључ серије је у константности на тренинзима, приступу утакмицама и обавезама и јаком колективу који из недеље у недељу расте заједно са својим резултатима. Успели смо да изградимо добру тимску хемију, да екипа игра по мом укусу, пре свега чврсто у одбрани, са једноставним решењима у нападу. Не размишљамо превише о серији коју смо направили, већ само о свакој следећој утакмици и сваком следећем тренингу. Да будемо максимално концентрисани на наше обавезе и да увек дајемо максимум – рекао је Обрадовић, чији играчи једини у Еврокупу могу да се похвале стоодстотним учинком.

Након 13 победа из исто толико утакмица, сасвим природно расте и притисак који играчи и стручни штаб свакодневно осећају, а који Обрадовић покушава да умањи.

– Увек је тешко носити улогу фаворита, али се у таквим околностима праве шампиони и гради победнички карактер. Када сте једини тим у такмичењу без пораза после 13 утакмица, онда је то потпуно очекивано, међутим, ја не дозвољавам да то представља оптерећење мојим играчима.

Свестан сам да ће искушења бити све већа и да ћемо морати да дижемо форму да бисмо били најбољи када то буде најпотребније.

Борба

СВЕ У ЦИЉУ ЕВРОЛИГЕ

Саша Обрадовић истакао је да се у сваки тренинг и у сваку утакмицу улази с главним циљем – обезбеђивањем пласмана у Евролигу наредне сезоне.

– Имамо добар ментални приступ, добру физичку и тактичку припрему, чврст карактер и тимску хемију који су нам донели све ове победе до сада. Међутим, све ово радимо да бисмо били најбољи када се буде одлучивало о пехарима и о борби за пласман у Евролигу, како у Еврокупу тако и у ВТБ лиги – рекао је српски тренер.