Прочитај ми чланак

СНИМАК КОЈИ ЈЕ „ЗАТАЛАСАО“ СРБИЈУ: Шта је Рада Трајковић поручила Вучићу…

0

Србију је ове недеље потресла брутална ликвидација у Косовској Митровици једног од лидера Срба са севера Косова и Метохије Оливера Ивановића. Рада Трајковић се у једној ТВ емисији у којој су били гости: Милован Дрецун из СНС, Војислав Шешељ, председник СРС, Божидар Спасић, бивши шеф специјалног тима Службе државне безбедности и Дејан Вук Станковић, политички аналитичар, обратила председнику Александру Вучићу и "заталасала" Србију.

– Желим председника Вучића да замолим – када долази на Косово да окупи све Србе, а не само оне који одговарају њему и његовима. И ту бих му предложила, ако будем икада имала прилику да разговарам с њим, да оне који ће бити свакако у причи, и са чиме ће се спекулисати, а то је мафија која је јака, која има отворена врата у Београду, да се прво она одстрани, да вратимо све институцијама. И немојте ми говорити да ће било ко да се потруди да се брзо нађу убице Оливера Ивановића. Ви, бре, овде у Борчи две године не можете да нађете ко је убица – рекла је Рада Трајковић и додала:

– Ја сам држала предавања мојим студентима, сви су ућуткани. Они не смеју да говоре о својој будућности. Плаше се…. Плаше се српске мафије у Митровици. И ја увек вичем и буним се, говорим им:

„Каква сте то генерација, устаните и проговорите“. Критиковала сам Оливера што је пошао на изборе, рекла сам да чува себе и своју породицу, сестри која је данас најтужнија жена, потребан си својима, малом синчићу који не може без њега, тројици одраслих синова. Рекла сам му: „Убиће те“. А он ми је казао: „Не могу, Радо, да их обрукам, морам да се борим. Ако хоће да ме убију – убиће ме“, ја ту не могу ништа“. Дошла сам овде да одам почаст Оливеру, а не да се причају неке велике, завереничке приче. Хвала вам што сам имала прилику да кажем оно што мисле Срби са Косова, који су ућуткани. Тражим слободу за Србе, да слободно говоримо, да нас не одстрању они који другачије мисле. Оливер је велико име, име које је отварало врата у свету – истакла је Трајковићева.

Овај њен говор постао је прави хит на друштвеним мрежама.