Прочитај ми чланак

НОВИ СКАНДАЛ ТРЕСЕ ТВ ПИНК: Пајкић оптужен да је лажирао анкете у „Контравизији“

0

Eмисија "Контравизија" аутора Лава Пајкића која се емитује на телевизији Пинк изазвала је гомилу негативних реакција што због лошег и неуверљивог хумора, што због поређења опозиције са "животинским изметом" и иниснуирањем да су убице и наркомани. Једна од заштиних знакова емисије јесте анкета у којој се доказује да опозиција и грађани који их подржавају не знају основне информације из српске историје и значајна имена из српске културе.

Наиме, телевизијска екипа која се лажно представи да долази из опозиционог медија постави питање у коме спомене неке од историјских личности и њихових веза са СНС и Александром Вучићем, а када саговорик одговори он се приказује необразованим и неинформисаним. Циљ ових анкета је да људе који се противе Александру Вучићу прикаже као у негативном светлу.

По некима, ове анкете су биле једини забавни део емисије „Контравизија“, међутим сада је избио скандал и око тог сегмента. Наиме, један од „жртава“ анкете Лава Пајкића тврди да су новинари поставили потпуно другачије питање и да је цела анкета превара и монтажа ТВ Пинка и Пајкића.

– У последњој емисији која је емитована у понедељак у 21:20 на тв Пинк је током лажног интервјуа са одборницима опозиције у СО Земун постављено неколико питања . У стварности та питања нису постављена, већ потпуно друга која су се односила на градски буџет Београда. Другим речима питања која су гледаоци чули измишљена су у потпуности. Самим тим је и цео интервју у којем су одборници учествовали – лажан тј. добио је потпуно лажни смисао са циљем дискредитације одборника опозиције – тврди Данило Тврдишић, одборник ГГ Сложни за Земун и Батајницу у СО Земун, жртва лажног интервјуа на ТВ Пинк.

Тврдишић, који је и сам новинар и аутор емисије Политикон у продукцији куће „HelmCast“ каже да јавност мора бити обавештена о превари ТВ Пинка.

– Дакле, у емисији која обилује смислом за хумор који је разумљив само водитељу, постављана су питања која су се накнадно монтирала. Јавност о томе треба да буде обавештена да се не би доводила у заблуду као и ради упозорења јавности на медијске злоупотребе из кухиње тв Пинк које су прешле све границе доброг укуса. На крају овог обавештења треба истаћи и ово:У поплави медијског смећа које гледамо на нашим медијима прихваћено је уверење да су ријалитији дно испод којег нема дубљег . Демантовала нас је појава Лава Пајкића и његове емисије „Контравизија“ на ТВ Пинк – каже Тврдишић.

Спорна анкета почиње на 5.30 снимка.