Прочитај ми чланак

МЕКИНРО У ЕЛЕМЕНТУ: Новак – српски Мартин Лутер Кинг

0

Џон Мекинро, тениска легенда и стручни конслутант Еуроспорта, у новој епизоди "Комесар тениса" причао је о ситуацији која је обележила почетак турнира.

Новак Ђоковић био је у центру свега тога јер је на састанку затражио да сви који нису тенисери напусте собу, како би они међусобно одржали састанак.

Радило се о повећању премија за играче, али поента није била да они који су у врху зареде још више, већ и да они ван 200 на АТП или WТА листи могу добро да живе.

Мекинро је истакао да ти играчи или играчице могу више да зараде тако што би се кладили на свој пораз. Легендарни тенисер мало је „пецкао“ и шалио се на рачун Ђоковића, али је стао на страну српског тенисера и апсолутно га подржао.

„Још увек је мистерија шта је Новак Ђоковић радио док је био ван терена шест месеци. Знамо да је добио ново дете, чујемо да и даље грли људе и претпостављамо да је тренирао, с обзиром на то какву је казну нанео „јадном“ Доналду Јангу у првом колу.

Али оно што не знамо и што ће вам самопрозвани Комесар тениса открити јесте да је Новак све време мислио о политици.

Не, неће се кандидовати за председника Србије. То ће можда урадити касније.

На састанку играча прошле недеље, Новак је устао и затражио од свих који нису тенисери да напусте собу.

А онда је српски Мартин Лутер Кинг устао и изговорио: „Имам сан да се једног дана сви волимо и међусобно грлимо. И да, имам још један сан у којем ће сви играчи добијати много више новца и где ћемо створити нашу личну унију“.

Знам шта ћете да кажете. Зашто човек попут њега жели још новца? Али ови захтеви не односе се на Новака Ђоковића, већ на све играче. Поготово оне који имају слабији пласман.

На Гренд слемовима само 14 одсто од свих прихода иде играчима. Поредићи са НБА, тамо иде 50 одсто. Не ради се о похлепи, већ о томе да тенисери добијају свој део.

Момак или девојка који су пласирани ван 200 најбољих могу да зараде више тако што би се кладили на своје поразе (намештали мечеве), него што би зарадили од победе. То је погрешно и не би требало тако да буде.

Више новца значи боље пензије, бољу здравствену негу. Бољу гаранцију за будућност“.

Погледајте цео видео.