Прочитај ми чланак

ДНО ДНА: Ђурић – „Нико није срећнији од Срба са Косова када виде Вучића”

0

Београд -- Посета Председника Србије КиМ Александра Вучића шаље поруку јединства и снаге читаве Србије и неизмерно значи нашем народу, каже Марко Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је навео да ће Вучић у Косовској Митровици разговарати са свим водећим представницима Срба и народом, а да ће након тога посетити Лапље село.

Фото: © Sputnik/ Радоје Пантовић

„Нашим људима у овом тешком тренутку ова посета значи да је читава Србија са њима, да подржава њихову борбу и останак и опстанак и нико није срећнији од Срба на КиМ да види представнике своје државе Србије“ навео је Ђурић.

Он истиче да је одлука председника Србије да посети Србе на Косову “од изузетног – суштинског значаја”.

„Нема већег охрабрења, и веће солидарности и заједничке борбе од тога не може бити“, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је у Бањској, одговарајући на питања о ставу Приштине у вези са истрагом убиства Оливера Ивановића и да нуде размену информација, рекао да „нас речи не интересују већ само дела“.

„Нека кажу ко је убица, нека помогну да се он пронађе и ако нису у станњу, нека омогуће органима Србије да несметано воде истрагу. Ми ћемо нашу истрагу свакако спровести, а њихово одбијање да на активан начин помогну говори већ о томе какве су намере“, рекао је Ђурић.

Што се дијалога у Бриселу тиче, Ђурић је рекао да је наш захтев само да нам кажу ко је убио Ивановића „па да разговарамо даље“.