Прочитај ми чланак

ГЛУМА ИЛИ ИСКРЕНОСТ: Брнабић и Ђуриђ на сахрани Оливера Ивановића били скрхани?

0

Твитер гори, Оливер Ивановић, лидер косовских Срба убијен је 16. јануара нешто после осам часова испред канцеларије странке у Косовској Митровици.

Након атентата на српског политичара, који се деценијама борио за права Срба на КиМ одржана је и сахрана овог великана, на којој је присуствовао огроман број људи.

Вест о Ивановићевој трагичној погибији потресла је Србију, па су на вечни починак Ивановића испратили породица, пријатељи, јавне личности и грађани који су поштовали његов лик и дело.

Сахрањен је јуче на Новом гробљу у Београду, у Алеји Великана.

Међу бројним грађанима који су дошли да одају почаст мучки убијеном Оливеру Ивановићу, нашла се и премијерка Ана Брнабић, као и директор канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић.

Од јутрос Твитер гори због њиховог доласка и начина на који су се понели према покојном лидеру ГИ „Слобода, демократија, правда“.

После лидера ПСГ Саше Јанковића, кога су на друштвеним мрежама урнисали због позирања на сахрани Ивановића, ред је дошао и на двоје функционера власти.

Наиме, многи су клечање Брнабић и Ђурића поред раке у коју је Ивановић спуштен, окарактерисали као лицемеран чин. Многи су се надовезали на речи настрадалог Оливера Ивановића, који је пре само три месаца Ђурићу поручио да „тоне све дубље“.

Корисници ове друштвене мреже навели су да осећају срамоту због оваквог поступка представника Владе Србије.

Јанко Веселиновић написао је да лицемерно да човек који је „учинио све да потпише смртну пресуду Ивановићу, сада клечи над његовим гробом“.

Такође, многи су замерили што Влада Србије није донела одлуку о дану жалости поводом смрти Ивановића.

Брнабић је најпре положила белу ружу на Ивановићев гроб.

И кратко се замислила над њим. Затим јој се придружио и директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

У опречним изјавама, раније, Ђурић и Ивановић водили су оштру полемику, па је зато туговање Марка Ђурића схваћено као лицемерно.