Прочитај ми чланак

ВУЧИЋУ, ТРАЖИ ОД ТАЧИЈА да спроведе истрагу и о „Жутој кући“!

0

После убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици угасио се живот још једног косовског Србина. Наши сународници у јужној српској покрајини и онако живе под свакодневном тензијом и у страху. Само што сте се похвалили да је „бриселски дијалог“ довео до тога да Срби безбедније живе ми добисмо палјења кућа и свипрепо смакнуће. И сада после тих немилих догађаја оста политички квиз „ко може да извуче већи политички поен на српским жртвама“.

Вучића део домаће опозиције оптужује да је створио амбијент у коме је убијен Оливер Ивановић, агресивниј и да је чак лично одговоран. Председник оптужује опозицију да без било каквог доказа сваљују на њега кривицу како би прикупили „бедне, јадне, болесне“ политичке поене, враћа делегацију Србије из Брисела и „не желећи да се лично окористи о ситуацију“ захтева од међународне заједнице да се државни органи Републике Србије укључе у истрагу. Захтева бар три четири пута јавно, написмено итд.

По мени највеће изненађење и тренутни лидер по прикупљеним поенима из ове несрећне ситуације је Председник такозваног „Kosova“ Хашим Тачи звани Змија – (терористички надимак из 95). Тачи као проказани европејац и борац за „истину“ се захваљује Вучићу на пружању помоћи, радо прихвата сваку информацију и траг од државних институција Србије како би се пронашао кривац за злочин, обећава да ће КПС учинити све да пронађе кривца, истовремено моли Србију да се врати за преговарачки сто у Брисел, јер како каже једино се преговорима може успоставити нормалан и безбедан живот грађана „Kosova“ и као гест добре воље на крају дозвољава посету Председнику Србије јужној српској покрајни (како само звучи ово последње).

Као лични познавалац територије, људи и учесних разних збивања на Космету, а поготову у Косовској Митровици тврдим да је СНС стварањем „Српске листе“ и понашањем исте створио мафијашку атмосферу у којој се нико не осећа безбедно. „Српска листа“ је пројекат Вучићеве владе са краја 2013 године преко које су тамошњи Срби натерани да прихвате Бриселски споразум како би се угасиле институције Републике Србије и утопиле у институције такозваног „Kosova“. Подсетићу да упркос претњама људи да ће остати без посла, застрашивања, пребијања довођења људи са стране на гласање Косовска Митровица је показала зубе по последњи пут и излазност грађана на „kosovske“ изборе 13.11.2013 до 16 часова је износила око три посто. Онда плаћеници „Српске Листе“ ломе кутије и понављају се избори, од тада па све до данас у граду влада мафијашки терор. На поновљеним изборима поред претњи и уцена излазност је износила око седам посто и Вучић постиже западни циљ да крене у гашење институција РС у покрајни. Од тада до данас ко год не подржава политику владајуће структуре је проглашен за издајника и рушиоца „српског јединства“ на КиМ.

Дамњан Кнежевић у средини испред српске заставе

Да је влада Србије наставила борбу за очување Космета по резолуцији УН 1244 данас би смо по том споразуму имали преко 1200 припадника безбедоносних снага војске и полиције Републике Србије у покрајини плус неколико хиљада руских војника у оквири резолуције УН који би бранили Србе и остале грађане од шиптарског терора, као што и јесу док су били (што се може и видети по томе колико је Срба остало тамо где су биле распоређене руске трупе од 1999.). У том случају не би данас захтевали да наше безбедоносне снаге учествују у истрагама него би смо већ били доле. Овако нам Хашим Тачи удара пецке исмева нас и представља себе као позитивца на западу. А шта је тај Тачи или Харадинај ко год од њих испоштовао у било ком међународном дијалогу па и овом „Бриселском“?

Србија се понижава само зато што преговара са шиптарским лидерима који су директно одговорни за масовна убијања, силовања, протеривања нашег народа наше деце, рушења наших светиња. Поготову што нас такви изнова и изнова уз помоћ запада изграбају. Ми испоштујемо све а код њих буде пуј пике не важи, а и даље прва зграда преко моста са јужне стране Ибра има снајперско гнездо на крову. Тако они већ две деценије преговарају са нашим издајницима, како то да никада не попусте ни пред једним условом који им не одговара,како то да нису дозволили то формирање заједница српских општина или специјални суд по коме би требали да истраже „Жуту кућу“?

СНС је 2012 у изборној кампањи обећала  да ће поништити све досадашње потписане споразуме и вратити статус Косова и Метохије да се решава по резолуцији 1244. Слагали су народ да би дошли на власт и издали земљу, „Бриселски споразум“ је издаја „Српска листа“ је издаја Вучић, Николић и сви остали мање или више битни су издајници. Покојни Оливер Ивановић по изласку из затвора је при сваком медијском гостовању критиковао Вучићеву журбу да се што пре нађе решење косметског питање. Године које долазе иду само нама у прилог и поправљају нашу позицију зато у име Оливера и свих осталих косметских Срба који су пролили крв не смемо дозволити Вучићу да збрза решавање косметског питања и тиме поклони Шиптарима столицу у УН.

Истина је да је Оливер Ивановић међу првима изашао на шиптарске изборе и ушао у приштински парламент што му многи Срби замерају па и ја лично, али је Оливер имао много патриотских заслуга из 1999. поготову 2000. као један од организатора чувара моста у Митровици и тиме је директно одговоран за опстанак Срба у том сада нама најачем стратешком граду у покрајини.

 Оливере жао ми је због твоје смрти и убеђен сам да ће се у годинама које долазе разоткрити твоје убице, и после свега жао ми је што си данас сахрањен у Београду а не у Косовској Mитровици.  Међутим сигуран сам да ће твој лик и дело остати да чува и бодри град са северне стране Ибра…..