Прочитај ми чланак

РАДА ТРАЈКОВИЋ: Да ли ће Вучић изоловати мафију на северу Косова?

0

У време када нажалост нема правог дијалога, када нема размена аргумената, пуцање је једини аргумент, оценила је за Данас Рада Трајковић, бивша посланица у скупштини Косова.

Након убијања (Ивана) Стамболића и (Зорана) Ђинђића мислила сам никада више ни један лидер неће бити убије. Не желим да спекулишем о мотивима убиства и нико не треба да прави хајке ни према коме док се истрага не заврши. Истина нам је потребна, јер ово је за нас велики губитак, каже Трајковићева.

Нешто касније Рада Трајковић је гостовала на тв Н1 и оментаришучи одстуство локалног руководства са испраћаја Ивановића, она је рекла да су Срби морали данас да буду јединствени у поштовању пијетета и пружању помоћи породици убијеног лидера СДП-а. Она је оценила и да би убиство Ивановића могло да буде факторизација мафије на простору Косова и Метохије, односно диктирања правила од стране мафије, јер је северна Митровица, како тврди, данас нејнебезбеднији део простора на којем живе Срби.

“Ако смо некада говорили ‘Север слободан’, далеко је од слободе. Посебно после Бриселског споразума, када суштинску власт спроводи Милан Радојчић који у међународној заједници важи за човека из мафије, оног снажног регионалног нивоа. Он контролише потпуно живот на северу, одређује и добро и зло”, тврди саговорница Н1.

Очекује, како каже, да председник Александар Вучић приликом предстојеће посете Косову објасни да ли ће изоловати људе које, како тврди, предводи Радојчић.

“Тиме би направио двоструку корист – нама направио слободу за народ, а с друге стране, би се скинула могућа оптужница да српска држава, подржавајући такве криминигоне елементе, стоји иза нечега што се дешава на Косову и Метохији, а то је страховито насиље”, поручила је Трајковић.