Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ЗВАО ТАЧИЈА И ЗАТРАЖИО укључење српских органа у истрагу, Тачи спреман на…

0

Двојица саговорника се сагласила да је дијалог Срба и Албанаца, као и заједнички рад на смиривању и стабилизацији прилика на Косову и Метохији, од кључног значаја за обе стране

Косовски председник Хашим Тачи је вечерас саопштио да је у телефонском разговору са председником Србије Александром Вучићем пружио уверавања да су косовски органи спремни да, у складу с важећим законима, сарађују и прихвате сваку помоћ која би могла довести до разрешења случаја убиства Оливера Ивановића.

Фото: Н.С.

Тачи је на Фејсбуку написао да је пружио уверавања председнику Србије Вучићу да надлежне косовске судске и полицијске власти спроводе интензивну истрагу како би пронашле и привеле правди оне који су починили убиство Ивановића.

„Обојица председника су нагласила потребу да се надлежним телима да довољно времена како би свој рад обавиле на професионалан и независан начин. Председници су нагласили да је од кључне важности да се открију извршиоци убиства“, додао је Тачи.

Он је такође написао да је са Вучићем разговарао о различитим питањима од заједничког интереса, фокусирајући се на неопходности наставка дијалога о нормализацији међусобних односа, као и јачање мира у региону и евроатлантске интеграције.

ВУЧИЋ ОД ТАЧИЈА ЗАТРАЖИО УКЉУЧЕЊЕ СРПСКИХ ОРГАНА У ИСТРАГУ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас по подне са Хашимом Тачијем и затражио од Тачија да прихвате учешће српских државних органа у спровођену истраге о убиству Оливера Ивановића.Вучић и Тачи су се сагласили да је дијалог Срба и Албанаца, као и заједнички рад на смиривању и стабилизацији прилика на Косову и Метохији, од кључног значаја за обе стране.

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са председником привремених институција Приштине, Хашимом Тачијем, наведено је у саопштењу кабинета председника.

„Двојица саговорника сагласила су се да је дијалог Срба и Албанаца, као и заједнички рад на смиривању и стабилизацији прилика на Косову и Метохији, од кључног значаја за обе стране“.

Такође, Вучић и Тачи разговарали су о убиству Оливера Ивановића, и заједнички изразили жаљење и сложили се да је откривање и привођење правди починилаца тог ужасног кривичног дела од кључног значаја за очување мира и поверења међу људима.

Председник Вучић, још једном, затражио је од Тачија да прихвате учешће српских државних органа у провођењу истраге о убиству Ивановића, како би тај гнусни злочин у најкраћем могућем року био разрешен, речено је у саопштењу.