Прочитај ми чланак

САНИ: Упознајте „Карибе“ на Халкидикију, удаљене неколико сати вожње од Србије

0

Ово је најлуксузније одмаралиште на северу Грчке, око којег се налазе тропске плаже и борова шума

СЕВЕР Грчке је најпопуларнија регија за српске туристе. Прелепе плаже на само неколико сати вожње од наше границе сваког лета привлаче стотине хиљада гостију из Србије.

Има пуно прелепих локација, али се посебно издваја монденско место Сани, које је заправо скуп пет луксузних хотела, марине са усидреним вишемилионски вредним јахтама, ексклузивних продавница и ресторана, пет карипских плажа са белим песком и тиркизним море, борове шуме.

Смештен 80 километара од Солуна, на западној обали Касандре (први „прст“ Халкидикија), Сани је Монте Карло у малом паковању.

Сваког лета посећују га добростојећи људи из целог света, а разлога за то је много. Око марине смештени су хотели Sani beach, Sani club, Porto Sani Village, Sani Asterias и Sani Dunes, сви са пет звездица, који са куварима награђеним „Мишленовим“ звездицама, апартманима са приватним базенима, журкама на плажи, фудбалском академијом славног Челсија, представљају јединствено туристичко место на Медитерану.

Sani_Resort_beaches_09

Зато не чуди чињеница што собе овде „плану“ и по неколико месеци пре летње сезоне.

Наредног лета за госте су спремне нове, луксузне виле у Sani club хотелу, више журки са живом музиком, као и нови ресторани и бутици са луксузном робом.

За оне којима егзотичне плаже у Санију нису довољне, организују се бродски излети до околних скривених увала, али и крстарење уз шампањац око одмаралишта у залазак сунца.

Хотел окружују борове шуме и маслињаци, саобраћаја готово да и нема, због чега је ово и јединствен еколошки комплекс. Марина за бродове је једна од најлуксузнијих у источном Медитерану.

Осим чињенице да су ови хотели у избору најпознатијег туристичког сајта „Трипадвајзер“ више пута сврставани међу најбоље на свету, посебно се истичу и као водећа „бејби френдли“ одмаралишта на Медитерану.

То значи да су гостима на располагању бејбиситерке на плажи, поред базена, као и клубови за децу, па родитељи могу да имају и мало времена за себе.

С друге стране, хотели имају и засебне области за одрасле, дакле – не недостаје ни романтике.

Посебна прича је музички фестивал на отвореном, који се сваке године организује на месту Сани Хил, поред древне византијске куле.

Беле пешчане плаже овог места на Халкидикију (има их чак четири) госте наводе на помисао да се налазе негде на Карибима, а не на само неколико сати вожње од Србије. Све имају „плаву заставицу“.

Више информација о овом несвакидашњем месту можете сазнати на интернет адреси: www.saniresort.com.