Прочитај ми чланак

НАПРЕДАК У ИСТРАЗИ УБИСТВА ИВАНОВИЋА:Идентификован је власник запаљеног аутомобила

0

Косовска полиција саопштила је да је дошла до неких нових информација о убиству политичара Оливера Ивановића.

Запаљени аутомобил „опел астраиз“ којег је, како се сумња, извршен атентат на лидера Грађанске иницијативе СДП-а Оливера Ивановића, припадао је Аустријанцу српског порекла.


„Вечерње новости“ наводе да је власник возила била особа (70) која више није међу живима и додаје да се спекулише како су и на који начин убице дошле до тог аутомобила.

Наведено је да се до информација дошло након разговора са неколико сведока, снимака сигурносних камера и информација добијених путем заштићене комуникације, поверљивих телефонских разговора, мејлова и записа са друштвених мрежа.

 Истражни тим, како је наведено, чине специјализовани припадници служби за овакве случајеве, случајеве тешких кривичних дела, форензичара, обавештајних служби и званичника Дирекције за међународну сарадњу. 
 
Тим је, додаје се, максимално ангажован на обради свих података везаних за убиство Ивановића. 
 
Наводи се да је у досадашњој истрази идентификован власник запаљеног аутомобила типа „опел астра“, који се доводи у везу са овим убиством. 
 
Све активности које се обављају у оквиру Косовске полиције, координирају се и спроводе под надлежношћу Основног тужилаштва у Митровици. 
 
Такође, паралелно са истражним радњама Косовске полиције предузете су и одређене мере на повећању степена безбедности, укључујући повећано присуство припадника полиције на неколико локација које су идентификоване као осетљиве како би се спречио било какав инцидент. 
 
Косовска полиција и даље позива на сарадњу све грађане и захваљује свима на информацијама које су до сада достављене полицији 
 
Ивановић, лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, убијен је јуче ујутру на улазу зграде у којој се налази та странка у Северној Митровици. 
 
Ивановића је убила, за сада, непозната особа/е са шест метака из ватреног оружја калибра 9к19 мм, а сумња се да је оружје имало пригушивач. 
 
„Сада смо у процесу анализе свих до сада прикупљених доказа. Посебно се екстрахује, анализира и оцењује видео-снимак сигурносних камера које су биле у близини места убиства и други материјални докази“, навои се у саопштењу Косовске полиције.