Прочитај ми чланак

КО ИМА ПРАВО да нам чита лекције о прошлости?

0

Овај наслов се некако наметнуо у разговорима у нашој информативној служби, након што смо имали прилику да у склопу невиђене медијске хајке против митрополита Амфилохија, и потписника медијски прећутаног Апела за одбрану Косова и Метохије, видимо и нека стара лица. Рекли бисмо политички потрошена.

Нећемо овом приликом анализирати подробно све детаље медијске операције у којој се фокусира све на напад на једног од потписника Апела, у овом случају митрополита, чиме се спинује јавно мњење да се не расправља о самом Апелу, који је медијски затамњен.

Ево о чему се ради. Поред, дакле, медијски предвидљивог наступа Марка Ђурића, Николе Селаковића, Драгана Вучићевића, Владимира Ђукановића, који су се такмичили ко ће више напасти митрополита ад хоминем, наравно без аргумената, па и Ружића који у име СПС-а тражи да се санкционише митрополит, имали смо и два случаја, који су за једну октаву озбиљнији од поменуте напредњачке млађарије, мада су неки већ и зашли у године од њих, али политичка зрелост је још далеко за њих.

Та два случаја су иступи:

а) Небојше Крстића, бившег окорелог тадићевца, а сада члана Управног одбора РТС-а и горљивог браниоца лика и дела његовог новог господара;

б) Расима Љајића, незамењивог министра свих досовских влада, укључујући и ову досовску напредњачку власт.

Да их анализирамо, по реду.

Небојша Крстић, током медијске хајке на митрополита, није ни трепнуо и лепо у етру изјавио следеће: „То што су они потписали је гомила политичких небулоза, и бесмислица, Косово је независно од 1999.-е. Од Кумановског споразума је практично независно од Србије. Србија се касније све време бори да врати своје ингеренције које је тада изгубила, када је отишла и војска и полиција, све државне институције су напустиле Косово као што знамо и сваки од потоњих вођа, лидера, политичких представника Србије се борио да врати ингеренције Србије, можемо сад да дебатујемо ко горе, ко боље, али ја сам убеђен да се сваки од њих трудио да ради у најбољој вери, најбоље што је умео, историја ће рећи ко је какав био и тачно видим да то наставља да ради и Вучић. Дакле, оно што немамо, покушава да врати.”

Расим Љајић, је како преноси Слободна Европа рекао: „Ко је од представника Владе Србије споменуо признање независности Косова? Ништа се није десило од онога што се спомиње у Апелу за одбрану Косова и Метохије. Овако поново имамо да се као и деведесетих година прошлог века, мери степен патриотизма.“

С обзиром на његове осуде да митрополит Амфилохије враћа у деведесете мерењем патриотизма, а што не бисмо мало подсетили јавност шта је наш драги Расим, учесник сваке несрећне досовске владе, анестезиолог Срба за тему Хага, тобожњи лидер Бошњака (иако многи кажу да је пореклом Шиптар из племена Љаја), а данас дежурни Вучићев бот, причао јавно на митинзима 1992.-е. Расим Љајић је био ратни хушкач деведесетих, што овај снимак показује:

Дакле, да ли је Расим неко ко може да суди митрополиту и да говори о деведестим?

Да ли је он неко ко може да нам држи лекције о деведесетим?

Да ли и Расим Љајић и Небојша Крстић мисле да могу да раде шта год хоће и да нико од Срба и осталих лојалних грађана Републике Србије неће приметити ништа

Оба случаја повезује то да лица која не признају државу Србију у њеним уставним границама (Љајић 1992-е, а Крстић 2018.-е) имају храбрости и медијског простора на нападају српске црквене великодостојнике.

Преварили су се, време Двери долази, а они који мисле да могу да држе лекције о прошлости, биће ускоро политичка прошлост. За почетак тражимо оставку Небојше Крстића са места Управног одбора РТС-а, јер гази Устав одричући се Косова и Метохије. РТС је јавни сервис свих грађана, па и оних са Косова и Метохије.

Небојша Крстић сматра да је Косово независно од 1999.-е. Такав човек је или незналица, или албански лобиста, јер овако нешто чак ни данас у Приштини нико не тврди међу Арбанасима, они се везују за 2008.-у, када су нелегално прогласили тобожњу независност, али да је Косово независно од 1999.-е, е то смо само могли да чујемо од Вучићу блиског Небојше Крстића. Свакако тражимо оставку.