Прочитај ми чланак

СТРАШНА РУСКА ЗИМА: Изашли из кола, заледили се и умрли

0

Током викенда, двојица мушкараца у руској републици Јакутији су преминули када су покушали да препешаче до оближње фарме, након што им се аутомобил покварио

У руској републици Јакутији, две особе су умрле од хладноће, када су изашле из возила које се покварило, услед рекордно ниских температура које су задесиле тај регион и достижу чак минус 67 степени Целзијуса у неким областима.

Фото Танјуг, АП

У Јакутији, региону богатом дијамантима који се налази на око 5.311 километара источно од Москве, где ученици рутински одлазе у школу на температурама од минус 49 степени, настава је отказана, јавља АП.

Током викенда, двојица мушкараца су се заледила и умрла када су покушали да препешаче до оближње фарме, након што им се аутомобил покварио.

Канцеларија за медије гувернера Јакутије саопштила је данас да у свим домаћинствима и пословним објектима у региону централно грејање ради регуларно и да сва имају приступ агрегатима у случају нестанка струје.

У руском селу Ојмјакон на далеком истоку Сибира, које важи за једно од најхладнијих насељених места на планети, 2013 је забележена најнижа температура икада минус 71 степен Целзијуса.