Прочитај ми чланак

РАСИМ ЉАЈИЋ СЕ РАСПЛАКАО док је говорио о Оливеру Ивановићу

0

Потпредседник владе Расим Љајић је изјавио данас кроз сузе да ће бити велика срамота за све ако не буде расветљено убиство Оливера Ивановића.

Нисам могао да верујем да ће се то догодити, мада од хапшења Ивановића и паљења аутомобила често сам га питао шта ћеш више у Митровици – рекао је Љајић гостујући на РТС, где се на тренутке и расплакао.

Printscreen RTS

Љајић који је био велики пријатељ Ивановића рекао је да је веома потресен због те вести и да је „убијен на правди бога“.

На питање шта очекује на седници Савета за националну безбедност, коју је због убиства Оливера Ивановића сазвао председник Србије Александар Вучић, Лљајић је рекао да морамо да учинимо да апсолутно све службе и институције буду укључене у расветљавање убиства, као и да је веома важно да тражимо подршку међународних институција на КиМ.

Како је рекао Љајић, „испада да је Ивановић био безбеднији у притвору, него на слободи“ и да је сада једино је важно да се открије ко стоји иза убиства. На питање да каже како памти Ивановића, Љајић истиче да је био најбољи политичар с Косова и умерен који није био подобан ни Србима и ни Албанцима, управо због умерености и тражења компормиса.

– Био је мета напада и критика са свих страна… Разговарао сам с њим о томе. Он је разумео ту реалност и хтео је да је мења на демократски начини и то је главна разлика измеду њега и осталих. Био је сметња свима, и Србима и Албанцима – рекао је Лајић.

Навео је да су многи пријатељи који су комуницирали са Ивановићем у последње време приметили да је изгледао веома забринуто. На питање да ли верује да ће се то убиство разрешити, Љајић је рекао да искрено не верује да ће се то икада догодити.