Прочитај ми чланак

ПРЕДСТАВИЛИ СТЕ МЕ КАО ПОХЛЕПНОГ ТИПА! Ђоковић љут на медије са Запада

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић љут је на медије са Запада, пошто су га, како је рекао, представили као неког похлепног типа, којем је стално мало новца

Ђоковић је као председник Међународног савета тенисера покренуо идеју о стварању независног синдиката играча, који би се борили да добију већи проценат од зараде коју згрћу турнири.

Иако је велика већина играча, садашњих и бивших, дала подршку Ђоковићу, медији са Запада су се острвили на њега са идејом како му је „мало 100 милиона евра“ које је зарадио током каријере.

– Прочитао сам шта сте писали и то је све потпуно извучено из контекста. Представили сте ме као похлепног типа. Поштујем вашу слободу да пишете, али много тога што је објављено – није истина – поручио је Ђоковић.

Он је истакао да су потпуно измишљене приче да је у просторији са тенисерима био адвокат, који би требало да их заступа, да се полемисало о покретању бојкота турнира и много тога другог што су „пришили“ Ђоковићу.

– Пише се о бојкоту и неким радикалним потезима, али то уопште нису биле теме. Никаквог доношења одлука није било, нити се о томе говорило. Једино што се десило је што је на једном месту било око 100 тенисера, што се јако ретко дешава и што смо поразговарали о неким темама. Ништа друго – истакао је Ђоковић.

У последња два дана подршку Новаку и идеји о синдикату дали су Џуди Мареј и њена оба сина Енди и Џејми, Енди Родик, Џон Мекинро, Александар Зверев, Кевин Андерсон, Стан Вавринка, Виктор Троицки и многи други.