Прочитај ми чланак

ЈАЊУШЕВИЋ (ДВЕРИ): Не пристајем да се ваљам у политичком блату напредњака

0

Не може се веровати Вучићу да неће расписати и парламентарне изборе и да је очигледно да СРС и СНС припремају терен да Двери окриве за ванредне изборе, иако је свима јасно да су они потребни једино Вучићу, како би Србију и све грађане још неко време држао у ВД стању – закључила је Марија Јањушевић на седници административног одбора.

На седници административног одбора се расправљало о новчаним казнама посланицама опозиције и Српске радикалне странке, због укупно шест опомена које им је за само две седнице изрекла доскорашња председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва, Весна Ракоњац.

Након што је саслушао посланике ЂБ и СРС, председавајући Александар Мартиновић је дао реч посланику Двери, Марији Јањушевић, али за њу није имао ни стрпљења ни разумевања, већ је непрестано упадао у реч и спречавао је да изнесе своје аргументе против силеџијског понашања СНС.

Марија Јањушевић је том приликом изјавила да јој је опомена изречена само зато што је предложила да се Србија у погледу финансијске подршке породици угледа на Мађарску, која издваја 4% БДП-а за подршку породицама са децом, док Србија издваја 0,4%. Додатни проблем је што се издвајање финансија за ове сврхе сматра социјалном, а не популационом категоријом.

Јањушевићева је још додала – Весна Ракоњац се на последње две седнице понашала изузетно чудно. Била је видно нервозна, а недавно смо сазнали и због чега – очекивала је награду, а то јој се и испунило. Недавно смо обавештени да је дала оставку на функцију народног посланика, због преласка на другу функцију. По мом дубоком уверењу, она није награђена само због малтретирања опозиције, већ пре свега због амандмана који је предложила 2014. Наиме, када је предлог Закона о привременом начину исплате пензија стигао у процедуру, он је садржао временску одредницу, која је омогућавала да исплата умањених пензија траје најкасније до 31.12.2017. године. Весна Ракоњац је поднела амандман којим се брише временско ограничење, јер ће тобоже финансије бити консолидоване у краћем временском року, па ће наводно пензије бити враћене на почетни ниво раније него што је било првобитно предвиђено. Ја сам јој урамила тај амандман и поклонићу јој га за срећан пут на нову функцију.“

На седници је био очигледан и синхронизован вербални напад на Бошка Обрадовића од стране СНС и СРС, па је тим поводом Јањушевићева изјавила: „Честитам старим партијским другарима на синхронизованом наступу и презентацији вештина и вредности, које очигледно заједнички баштине ваше две странке.“

Она је у наставку додала да са силеџијама из СНС нема расправе, али да је све ово морала да изнесе због грађана, којима упућује извињење што ће напустити седницу, јер не пристаје на ваљање у политичком блату СНС.

Информативна служба Двери