Прочитај ми чланак

СРБИН НА УДАРУ! ЕНГЛЕЗИ ПОНОВО НАПАЛИ НОВАКА: Зарадио је 100 милиона, а тражи више

0

Британски медији поново су се намерачили на најбољег српског тенисера Новака Ђоковића.

Новинар чувеног „Дејли Мејла“ Марк Диксон пренео је информацију да је Новак наводно тражио веће наградне фондове на турнирима, што је непријатно изненадило колеге, мешу којима су били Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Новак је наводно затраћио да састанак Мешународног савета тенисера, чији је председник, напусте челници АТП тура и Аустралијан опена, како би у просторији остали само играчи и преводиоци.

„Током невероватне сцене у петак, високи званичници морали су да напусте конференцијску салу на инсистирање Ђоковића, шестоструког шампиона Аустралијан опена. Према речима очевидаца, изазвао је велики шок, а онда и одржао дугачак говор у којем је тражио формирање посебног синдиката играча, како би се појачала борба за веће финансијске награде на свим турнирима, укључујући и Вимблдон“, наводи се у тексту „Дејли Мејла“.

„Ђоковић, који је током каријере освојио скоро 110 милиона долара и живи у Монаку где се не плаћа порез, верује да играчи нису довољно плаћени у односу на друге велике спортске звезде. Тенисерима је раније током вечери одржана презентација челника Аустралијан опена, у којој је откривен план да се наградни фонд првог Гренд слема удвостручи са 55 милиона на 100 милиона аустралијских долара у следећих пет година“, пише Диксон.

 

Британски новинар у крајње негативном тону истиче да Федерер није подржао Ђоковића. Међу онима који су наводно подржали Новака били су Француз Жил Симон и Александер Зверев из Немачке.

Новакова реакција очекује се после меча првог кола са Доналдом Јангом, који је на програму у ноћи између понедељка и уторка, не пре 5 часова по средњоевропском времену.