Прочитај ми чланак

ДАМЈАНОВИЋ (СРС): Дијалог о Косову је фарса! Треба тражити подршку Русије!

0

У Београду су се на власти променили сви режими, једино Српска радикална странка никада није била у тој позицији, али никада нису постојале афере у којима је учествовао неки представник те странке, рекао је Миљан Дамјановић, кандидат СРС за градоначелника Београда.

Потврдио је да СРС неће на градске изборе изаћи са СПС.


Дамјановић је рекао и да је убеђен да ће избори за Београд бити расписани данас, јер данас заседа и Изборна комисија.
 
Он је рекао да су људи који воде град, попут Синише Малог и Горана Весића, већ били на власти, само испред других странака. Рад садашње градске власти, оцењује, непромењен је у односу претходни пероид и претходне власти.“Нема разлике између њих. То су све људи из претходне гарнитуре“, каже.
 
„Обећали су канцеларију за брзе одговоре, укидање Бусплуса, и подизање ГСП на здраве ноге, а ништа нису променили, обећали су да ће ухапсити Драгана Ђиласа због разних малверзација, обећали су уштеде милијарди динара годишње од јавних набавки“, рекао је кандидат СРС.
 
Он је рекао да је СРС био на власти само у неколико београдских општина, али да ни тада никада ниједан представник те странке није помињан у некој афери.
 
Говорећи о Београду на води, Дамјановић је рекао да је то пројекат СРС из 2004. године.
 
„Промовисали смо га 2004, звао се Метрополитен. За разлику од овог, ми бисмо поштовали законске процедуре, јер ако не изађете са јавним трендером – то је сумњиво. Као развојни пројекат тај пројекат је добар, али просто има закулисних радњи иза тог пројекта и заиста се надам се да ће једног дана надлежни органи да то и утврде“, казао је гост Новог дана.

Хтели смо да патриотске колоне стану заједно

Потврдио је да СРС неће на градске изборе изаћи у коалицији са СРС јер је таква одлука СПС. Он је објаснио да је идеја радикала била да патриотске колоне „стану заједно“, а не само да се пребројавају колоне грађанске опозиције.
 
„Дефинитивно самостално излазимо, били смо отворени за разговоре и након успешног изборног процеса у Мионици наш лидер позвао је СПС ради разговора о сарадњи, али добили смо касније само телефонски позив у којем смо обавештени да нема сарадње“, рекао је Дамјановић.
 
Упитан да ли га бирачи виде као кандидата за градоначелника Београда или као особу која полива заставу Хрватске бензином и пали док је Војислав Шешељ држи, Дамјановић је рекао да је „паљена застава државе која је окупирала Српску крајину“ и да је то идеологија од које СРС неће одступити.
 
„Поносан сам на то што се никада нисам одрекао те идеологије. Многи су окренули ћурак наопачке, променили политику и дошли на власт“.
 
Иако СРС, од настанка СНС, ниједном није прешао цензус на изборима у Београду, а и када се погледа и резултат Војислава Шешеља у главном граду на председничким изборима – то је подршка од само 4,29 одсто, Дамјановић је рекао да очекује позитивне резултате.
 
Дамјановић тврди да опозициона оштрица СРС није отупела, и да су радикали у скупштинским расправама најгласнији, износећи аргументе без вређања.
 
Рекао је да СРС може да сарађује се свима који подрже политику те странке.
 
„Спремни смо за сарадњу са свим странкама, али који дођу на наше политичке основе, а то је да се не срља пут ка ЕУ и да се иде на интеграцију са Руском федерацијом“, казао је и додао да не би преговарали ни са Вучићем док се не одрекне ЕУ, пута ка НАТО, и не схвати да бриселски споразуми штетни по Србију треба да се пониште.

Дијалог о Косову фарса

Дамјановић сматра да је унутрашњи дијалог о Косову требало да се отвори пре сетова бриселских споразума.
 
Додао је да власти воде политику која води независности Косова.
 
„Ово је фарса, какав унутрашњи дијалог. Бриселски споразуми су противуставни. Наше решење да се дијалог са Приштином прекине и да се замрзне процес, и да се затражи од пријатељских земаља попут Русије подршка кад је у питању борба за Косово“, казао је он.