Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Носилац СНС листе за БГД је Зоран Радојичић; не славим Српску Нову годину

0

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је да ће носилац листе која носи његово име на београдским изборима бити Зоран Радојичић.

Вучић је, гостујући у емисији „Око интервју“ на РТС рекао да се ради о генералном директору и хирургу Универзитетске дечје клинике у Тиршовој улици, као и да ће се избори у Београду одржати 4. или 11. марта, „али је та одлука на председници Скупштине Србије Маји Гојковић“.

Раније је саопштено да ће на другом месту на листи бити директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг.

Што се тиче актуелног градоначелника Београда Синише Малог, чију смену је Вучић најавио прошле године, па је од тога одустао, рекао је да ће „имати одговоран посао у Београду“, не наводећи на коју позицију мисли, уз напомену да га је „много пута тражио од њега да га ослободи градоначелничке функције“.

Вучић је рекао да ће на листи бити Весна Станојевић, Горан Грбовић, Милан Гуровић, Небојша Илић, Живорад Николић (како је Вучић рекао Жика Шареница), Бранко Милићевић (Коцкица), Ирена Вујовић, Синиша Мали, Горан Весић, Јелена Николић, Драгана Пешић-Белојевић.

Вучић је истакао да то није листа политичких странака и да међу првих 25 људи „има можда три до четири члана неке партије“.

Ко је хирург Зоран Радојичић, носилац листе СНС за Београд

Професор доктор Зоран Радојичић, први на изборној листи СНС за градске изборе у Београду „Александар Вучић – зато што волимо Београд!“, генерални је директор и хирург на Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој улици у Београду и свакодневно се бори за живот наше деце, наводи се у његовој званичној биографији.

Радојичић је генерални директор и хирург на Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој улици у Београду, у којој је запослен од 1991. године. Професор је Медицинског Факултета на катедри хирургије, где предаје дечију хирургију и урологију.

Вучић: Нисам славио нову годину по Јулијанском календару

Председник Србије Александар Вучић рекао је на РТС да није славио нову годину по Јулијанском календару. Он је на почетку емисије “Око интервју“ честитао такозвану Српску нову годину свим грађанима који почетак 2018. године славе у ноћи између 13. и 14. јануара.

“Нисам“, одговорио је Вучић на питање да ли је славио Српску нову годину.

Председник је Републичке стручне комисије за здравствену заштиту деце при Министарству здравља.

Како се у биографији наводи, рођен је 24. октобра 1963. године у Лазаревцу. Ожењен је Тијаном, која је његова највећа подршка. Поносан је на синове Ивана и Огњена.

Дипломирао је Медицински факултет Универзитета у Београду 1989. године са просечном оценом 9,14. На истом факултету је магистрирао 1998. и докторирао 2006. године.

Говори енглески језик. Усавршавао се у земљи и иностранству, у најзначајнијим децијим клиникама и болницама.

Члан је Европског удружење за педијатријску урологију (ЕСПУ), Европског удружења дечје хирургије (ЕУПСА), члан Надзорног одбора Буџетског фонда за лечење обољења, стања или повреда која се не могу успешно лечити у Србији. Координатор је Министарства здравља за педијатрију и дечју хирургију.

2016. године је уврштен у Оксфордову енциклопедију успешних људи Србије. Објавио велики број радова и представљао их на значајним светским конгресима, као и на Америчкој педијатријској академији.

Ради на унапређивању програма трансплантације бубрега и на увођењу програма трансплантације јетре код деце у Србији.

Верује, наводи се, да нас традиција једне од најзначајнијих медицинских установа коју води од 2013. године, обавезује да непрестано мислимо о здрављу деце, образовању лекара који се баве лечењем деце и науци.

Истиче да имамо сјајан медицински кадар, врхунске, лекаре и резултете у лечењу најтежих болести и стања достојне великих светских центара.

Са својим тимом залаже се за изградњу нове дечје болнице у Београду у којој ће деца имати и просторне и организационе услове лечења као оне које имају њихови вршњаци у развијеним земљама у свету.

Свој посао не би мењао ни за који други. Стално се усавршава, прати трендове и даје све од себе да останемо у самом врху светске дечје медицине, стоји у званичној биографији др Радојичића.