Прочитај ми чланак

РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ ОЧЕКУЈУ БОЉУ ПАРТИЈУ ПРОТИВ ШВЕДСКЕ: Показаћемо право лице

0

Цветковић: Чували смо снагу за два важнија дуела. Вероватно без Вујина до краја. Цупара: Преузимам одговорност, искупићу се

ЦРВЕНО лице рукометаша после дебакла против Хрватске (22:32) није и оно право. Тако бар сматрају момци који су пребледели већ на отварању тешке групе Европског првенства у Сплиту. Са анемичном игром, ограниченом на неколико метара бековског простора, „орлови“ још нису успели да рашире крила, али лет ка другој рунди почињу вечерас (18.15) у другом колу против Шведске. И то ослабљени за Марка Вујина који је због повреде колена можда завршио шампионат и пре него што је Србија почела да се бори за пролаз.

Пут до Загреба није се видео кроз маглу ужарених трибина 12.000 „ватрених“ навијача у „Спаладијум арени“, а слику реалних домета овог тима избистриће Скандинавци. Неуспех против Швеђана, који су на старту поражени од Исланда (24:26) свео би шансе Цветковићеве чете на минимум пред дуел последњег кола са „рибарима“ у уторак (18.15).

– Немамо шта више да чекамо, а имамо нове проблеме. Поред Вујића, који ће се можда опоравити тек за трећу утакмицу, не можемо да рачунамо ни на Марка Вујина за меч са Шведском. Можда чак и до краја неће играти. Тренутно имам 12 играча са којима располажем – преноси селектор Србије лоше вести из Сплита.

Србија је у у 26. минуту дуела са домаћином била на 9:10, а онда је стала.

– Нисмо се предали, али знали смо да морамо да се сачувамо ако ствари не крену добро, ако у наставку поведу са великом разликом. Очекују нас две много важније утакмице – нагласио је Цветковић.

Рукометаши су јуче излуфтирали главу шетњом крај мора у близини хотела.

– Много је лакше сада размишљати него јуче, мало смо хладније главе – рекао је Немања Зеленовић, који ће морати да изнесе већи терет на десном беку у одсуству Вујина. – Нисмо били баш сасвим своји у првој утакмици. Имали смо превише грешака у нападу и у контранападу, што је Хрватска искористила, али верујем да то није наша права слика и да тек треба да покажемо оно што стварно знамо.

Србија нема баш лаке ривале у мечевима за искупљење.

– Шведска је подједнако јака екипа као Хрватска, али нису то показали у првој утакмици. За мене је изненађење што су изгубили од Исланда. То је само доказ да свако сваког може да победи у групној фази – обећава Зеленовић да ће и наш тим покушати да помрси рачуне фаворитима.

ЦУПАРА: ИСКУПИЋУ СЕ

ВЛАДИМИР Цупара имао је само четири одбране на првом мечу, а други дебитант Тибор Иванишевић ниједну.

– Преузео бих одговорност за пораз, мислим да нисам пружио партију каква се од мене очекивала, иако су ми саиграчи доста помагали у одбрани – нагласио је Цупара. – Без голманских одбрана не можеш да победиш. Имао сам жељу, али морао сам да будем више сконцентрисан. Мотива увек имам, а сада ћу имати још додатни да се искупим.