ДОК СЕ СВЕ НЕ ПРЕГЛЕДА Прекида се емитовање „Немањића“?!

6

Програмски савет РТС-а упутио је писмо Управном одбору ове телевизије, генералном директору и главном и одговорном уреднику културно-уметничког програма којим се захтева да се нове епизоде "Немањића" не емитују док се серија не погледа на интерној пројекцији у јавном сервису.

Писмо је потписао председник Програмског савета, др Миливоје Павловић, који нам је потврдио да је оно послато, а да се у допису захтев образлаже програмским, продукционим и културолошким значајем серије о Немањићима, као и претежно негативним реаговањем опште и стручне публике јавности после емитовања прве епизоде. Павловић је навео и да ће након тога коначна одлука бити на менаџменту и уредницима РТС-а, чије ингеренције и уважавају, као и начела слободе стваралаштва и додао да се „искрено нада да је наставак серије бољи и да ће бити смањена или сасвим отклоњена предуга листа примедби на прву епизоду“.

foto: printscreen

Председник Управног одбора РТС Владимир Вулетић потврдио је да је писмо Програмског савета стигло на адресу овог тела.

– У писму се захтева да чланови програмског савета погледају првих пет епизода серије. С обзиром на то да то до сада није била пракса, с тим захтевом ћу упознати чланове Управног одбора на првој наредној седници – рекао је Вулетић, додајући да ће о ставу Управног одбора Програмски савет бити благовремено информисан.

Наставак емитовања серије „Немањићи – Рађање краљевине“, по сценарију Гордана Михића и у режији Марка Маринковића, иначе је свакако планиран тек за фебруар.

 • Tuta

  На слици видимо да је племство државе са највећом производњом сребра, из народа најчувенијег по обради истог (срма, Сармати) од прастарих времена, користило скроман земљани прибор за јело и пиће. Објашњење: скромност је хришћанско обележје.

 • Бели Орао

  И шта ако се деси да је серија неприкладна за гледање? Шта је са парама?

  • Pravedni Srbin

   Ništa platićemo da se snimi nova serija!Narod je inače pun para da nezna šta će i gde da potroši :-)

  • Бели Орао

   Ма да је ипак одгледамо. Кад јсмо „одгледали“ Радашина што не би и ово.

  • pera

   da, srecne ljude, porodicno blago i bolji zivot gledamo decenijama iznova i iznova!

  • Бели Орао

   На љуту се рану љута травка ставља.