Прочитај ми чланак

ДОК СЕ СВЕ НЕ ПРЕГЛЕДА Прекида се емитовање „Немањића“?!

0

Програмски савет РТС-а упутио је писмо Управном одбору ове телевизије, генералном директору и главном и одговорном уреднику културно-уметничког програма којим се захтева да се нове епизоде "Немањића" не емитују док се серија не погледа на интерној пројекцији у јавном сервису.

Писмо је потписао председник Програмског савета, др Миливоје Павловић, који нам је потврдио да је оно послато, а да се у допису захтев образлаже програмским, продукционим и културолошким значајем серије о Немањићима, као и претежно негативним реаговањем опште и стручне публике јавности после емитовања прве епизоде. Павловић је навео и да ће након тога коначна одлука бити на менаџменту и уредницима РТС-а, чије ингеренције и уважавају, као и начела слободе стваралаштва и додао да се „искрено нада да је наставак серије бољи и да ће бити смањена или сасвим отклоњена предуга листа примедби на прву епизоду“.

foto: printscreen

Председник Управног одбора РТС Владимир Вулетић потврдио је да је писмо Програмског савета стигло на адресу овог тела.

– У писму се захтева да чланови програмског савета погледају првих пет епизода серије. С обзиром на то да то до сада није била пракса, с тим захтевом ћу упознати чланове Управног одбора на првој наредној седници – рекао је Вулетић, додајући да ће о ставу Управног одбора Програмски савет бити благовремено информисан.

Наставак емитовања серије „Немањићи – Рађање краљевине“, по сценарију Гордана Михића и у режији Марка Маринковића, иначе је свакако планиран тек за фебруар.