Прочитај ми чланак

ЗА СРПСКУ НОВУ ГОДИНУ ВЕСЕЛО широм Србије

0

У многим градовима Србије организован дочек 2018. по јулијанском календару, највеће звезде остале без ангажмана

СРПСКА Нова година биће дочекана вечерас широм наше земље, али много скромније него ранијих година. Мада највеће музичке звезде нису уговориле ангажман за вечерашњи дочек, организатори су готово у сваком граду за посетиоце обезбедили кувано вино, ракију и – ватромет.

Хала „Парк“ у Крагујевцу ће бити домаћин ди-џеју Џеј Лумену, уз кога ће наступити и наша техно дама Леа Добричић, као и Ханки, Петар Лазовић, Марк Андерсон, Битуби енви, Цанема, Марко Шкорић…

У Јагодини, на Скверу омладине од 22.45, наступиће фолк певач Милан Топаловић Топалко, у Свилајнцу, на Тргу Стевана Синђелића, од 23 сата трубачи и оркестар Бојана Крстића, а у Деспотовцу, на Тргу деспота Стефана Лазаревића, од 22.30 прослављена српска певачица народне музике Вера Матовић.

У пешачкој зони Косовске Митровице у подне ће бити отворена „Улица отвореног срца“, специјални гост је Леонтина Вукомановић, а најмлађе ће забављати више од 10 аниматора из „Хепи“ трупе из Београда. Вечерњи програм ће бити прилагођен и старијим грађанима, па ће посетиоце забављати поп група „Зана“. За дочек је издвојено 500.000 динара. Свечано ће бити и на крајњем северу Косова и Метохије, у Лепосавићу, где је за добру забаву задужена сарајевска поп-рок група „Црвена јабука“.

Група „Зана“ у Косовској Митровици

У Новом Саду ће дочек српске Нове године, односно 7526. године по календару којим се време мери од потопа, бити обележен на 21 култном месту. Део програма биће бесплатан, док се улаз на наступе Дивне Љубојевић (НИС), „Лајбаха“ (Српско народно позориште), Калиопе (Позориште младих), Душан Свилар (Студио М), Матије Дедића и Зорана Предина (Синагога), наплаћује.

Градска власт у Лозници ни ове године неће организовати дочек српске Нове године, али ће славље бити код нове цркве, на Лагатору, некадашњем имању Вука Стефановића Караџића, оца наше писмености и културе. Свештеници ће служити молебан, а након тога, испред храма спрема се славље уз музику локалних група.

Општина Чајетина ће дочек организовати на Краљевом тргу, у туристичком центру Златибора. За бројне туристе биће уприличен концерт забавњака Немање Стевановића и Јелене Гербец, уз трубачку подршку оркестра Игора Митрића.

У Кучеву програм почиње у 19 сати, отварањем Галерије савремене уметности, а наставља се концертом женског тамбурашког оркестра „Ла Бамба“. У Великом Градишту славље се одржава на Житном тргу, од 21 сат, уз музичко-забавни програм који ће извести оркестар Новице Симића и специјални гост Зијад.

Нишлије и њихове госте ће у парку Светог Саве забављати „Тропико бенд“, а публика ће моћи да погледа и представу за децу и комад на бугарском језику. Од 22.30 наступа „Тропико бенд“.

У центру Сурдулице програм почиње у 22 сата када ће наступити певач Чеда Марковић уз пратњу трубача. После њега, Сурдуличане ће забављати „звезде Гранда“ Милан Динчић Динча и Сандра Решић.

У Дому културе у Трговишту наступиће фолк певач Мики Мећава, а улаз је бесплатан.

БЕОГРАЂАНИ УЗ ЏЕНАНА И „МИЛИГРАМ“

ДОЧЕКА српске Нове године на централном тргу у престоници неће бити, али ће Београђани у 2018. по јулијанском календару ући уз концерте групе „Милиграм“ и Џенана Лончаревића (на слици) на платоу испред Општине Звездара у Булевару краља Александра. Журка ће почети у 20 часова, а у поноћ ће испред Храма Светог Саве бити приређен новогодишњи ватромет.

Након спектакуларног дочека Нове године уприличеног 31. децембра на више градских тргова и окупљалишта, Београђани ће 2018. годину по старом православном календару и вечерас дочекати на више локација у престоници.

„Милиграм“ и Џенан Лончаревић на Звездари

Неколико стотина људи већ се окупило на платоу испред Градске општине Звездара (Булевар краља Александра 77) где је од 20.30 сати почео је дочек Српске нове године, а тим поводом наступиће група „Милиграм“ и познати певач Џенан Лончаревић.

Програм води Милан Калинић, а улаз је бесплатан.

Ледена кошава која је током вечери парала уши Београђанима није спречила многе да на концерт дођу и са својим малишанима. „Оружје“ против хладноће многима је кувано вино.