ВАША СВЕТОСТИ, ДА ЛИ ДА БЛАГОДАРИМО ГОСПОДУ и на Брнабићки као на Вучићу?

41

Ваша Светости, обраћам вам се као збуњени верник, можда не видим ствари онако како би требало. Мислио сам да нас нико не може понизити и осиромашити као ДСов режим који је владао до 2012 године. Искрено разумем вашу проповед у Бањалуци у колико сматрате да нам је Вучић од Бога постављен као казна, јер нисмо довољно добри верници и људи. Међутим бојим се да је актуелни режим поставио неко други,баш исти онај који је постављао и предходни. Тај неко није Бог нити верује у Бога.

Србију претварају у један велики ријалити програм ( Содому и Гомору). На челу битних институција су педери и лезбејке. Велики ударци су на породицу,морал,финансије,културу,образовање као и на веру. Бела куга је један од највећих резултата глобалиста који постављају своје марионете на најбитније институције у нашој земљи. Људи махом раде за мање од 200 евра месечно шест радних дана,а на телевизији се прича о реформама,инвестицијама,истополним „љубавима“,неморалу и о неком имагинарном напретку. Неистомишљеници се прогоне ,медијски линчују,хапсе.

Издаја је постала свакодневница, не зна се шта је државни,национални интерес. Сваки покушај било каквог дијалога је фарса за јавност (рају) како би се што лепше и јавно-безболније упаковала издаја.  У цркви је ситуација крајње дискутабилна последњих година. Од како се упокојио Отац Жарко Гавриловић ниједан свештеник се не појављује на литијама пред параду педера и од тада се свака одржала. Изјаве из званичне СПЦ пред тај секташки догађај су све умереније, срећом има доста свештеника који на који на својим проповедима осуђују то зло које ће нам ускоро и децу усвајати како су кренули. Сећам се оче и ваших изјава када је пре две године средњовековни манастир ваљевска Грачаница потопљена. Упркос молби верника да се спасе велика светиња и да се избегне велика еколошка катастрофа ви сте изјавили „подигли смо нову Грачаницу,али је народ сентиментално везан за стару“ .

Оглушили сте се ма молбу хиљаде верника међу којима сам и лично био, сваке суботе смо вам пред патријаршију долазили да вас молимо као поглавара СПЦа да реагујете и спасите Немањићку Грачаницу од потопа, Ви сте прећутали. Две године вам најупорнији верници као пастиру долазе сваке суботе да вас подсећају на зло које смо сви дозволили, неко више неко мање али смо дозволили, ви и даље ћутите. Искрено до прекључе ми није пало напамет да вам се јавно обратим, јер знам и осећам важност Српске православне цркве као институције, која је поред одржања вере одржала и народност пет векова док смо били под отоманском окупацијом, због ње смо данас опстали као Срби.

Али попови,свештеници и остали поглавари па и патријарси су људи и као такви склони су грешкама, зато ћу се као чедо Српске православне цркве молити за вас да се вратите на прави пут уколико на њему нисте, а уколико јесте да останете на њему и нека ми Бог опрости на оваквој сумњи,ако можете и ви. За Вучића који се лавовски бори да што безболније по своју климаву власт преда такозваном „Kosovu“ столицу у Уједињеним Нацијама се нећу молити, као ни за остале педере у власти, нека ми и на томе Бог опрости на томе, али једини пут  којим они воде наш народ и државу јесте пут нестанка. Србија без Косова и Метохије није држава нити ће икада бити. На КОСОВСКОМ МИТУ смо као нација опстали и као држава се из ропства уздигли.

Митрополит Анфилохије је изјавио оно што би сваки пастир требало да каже свом заблуделом стаду,а поједине овце опчињене овном предводником су почеле да блеје (богохуле) на сав глас. А Ви сте покушали као врховни поглавар да га демантујете. Зато ме је ваша проповед у Бањалуци и натерала да Вам се јавно обратим, подржали сте Вучића у спровођењу своје издајничке политике у којој лезбејке и педери владају. Продају и потапају светиње зарад крвавог новца који им нјихови налогодавци дозвољавају да пљачкају. Можда они за њих  нису налогодавци, него „богови“. 

За мене и надам се за већину Срба су Косово и Метохија светиња за коју се бори до краја без обзира на последице, и зато вас молим да се запитате о ставовима на који начин се исправно чува света земља и да не дозволите да нико утиче на вас. Подсетићу вас да је Председник кога сте подржали најавио промену устава чије је доношење јавно подржао упокојени патријарх Павле и молио народ да изађе и заокружи „ДА“ за устав који гарантује државност Србије на Космету. Сви данашњи заговарачи промене устава су тада јавно подржали изгласавање тог устава из 2006 и Вучић и Тадић и Дачић и Николић……. да не идем у недоглед. На крају крајева ваша светости и Ви сте га подржали, зашто сада благодарите оном који гази ко зна који пут своју реч и жели да га промени због највеће издаје у модерној историји Србије?

 • моћни Ђоле Јанговић

  Видимо сви да си збуњен Кнежевићу, саће теби овдашња вадикалија на челу са љутим антикомунистом љотићевцем и дописним академиком који је уз то и герилац, све лепо објаснити по књигама староставним које помињу али их у руке узели нису. :)))

  • ivan

   Eh,gde baš gerilca nazva -akademikom?!)Laka je on lovina,taj ruralni gerilac)Udariš li ga faktima i istinom po glavurdu on se odmah lati gramatike,pravopisa i čirilice i dobija amneziju na temu..Poeta u pokušaju,neuspeli abortus iz s.Vreoce je „naš“ geriljac)

 • урбана герила

  Једна здрава критика,

  • ivan

   3+ za recenziju na komentare))Inače kako si?!))

 • ivan

  Kako se zvaše“raketni sistem“ koji je prizemljio Dzindziča Z.?!E takvi Srbiji nedostaju.

 • Милутин

  Видим да знате да критикујете СПЦ, као једини преостали стуб Србства и Православља.
  …….
  О свачему, само не о нашој и Православној Новој години, коју данас дочекујемо.
  Нигде Срба, ни Православаца, од уредника овог “Србског“ портала.
  Немојте и ви бити као и све досадашње власти, све од Карађорђевића и усташе тита.

  • Veliki beli lovac

   Zivela srpska Nova godina!!!
   Ala ima da bude pucnjava nocas!
   Kad bude dvanajs sati, zalezite na pod, odmah!
   I ne ustajte dok ne prodju rafali!

  • Зарја, Зарја

   То се ви укопавате под земљу кад зазвижди изнад глава.
   Али некако вам увек дупе извири ван и, будете на изволте, па ко наиђе!
   Утом вам и она, једина коју имате, глава страда!

  • milovan

   Њихово је столећима на изволте, још кад чују да стижу Швабе, срамота ме и написати шта их снађе.

  • Милутин

   Марш у ПМ усташку.

 • mare

  Samo Bog a mozda i rusi mogu da nam pomognu.

  • Veliki beli lovac

   Al nece ni jedan ni drugi.
   Nisu ludi.

  • ivan

   Ti pod hitno kod fra Ante Kurbašica,da istera idiota koji te je zaposeo))

  • Veliki beli lovac

   A ti popi malo caja od lijandera.
   Ajde, bar jedan litar.
   Bice ti posle super, ima da cujes Amfilohija kako ti peva… zaukopojnu molitvu.

  • Зарја, Зарја

   Много си ми нешто нежњикаст, ваш специјалитет је некада био од арсеника, није ваљда да сте спали на лијандер?!

  • моћни Ђоле Јанговић

   И да ти утера Бакоња фра Брне добро пошто ти је истерао зло..::)))

  • ivan

   Sta je to „lijander“?!Ja se vradzbinama ne bavim pa neznam.. Biljka neka valjda ili? Vi cigonjeri ste poznati po opakim stvarima pa hteo bih da čujem tebe kao stručnjaka na tu temu.Jedno je jasno,babo te je pravio pod dejstvom“lijandre“ pa si ispao ovakav kakav jesi-glup i smrdonja.Mama ti je predpostavljam umrla čim te rodila,od posledica“lijandera“ a pevao joj čergar Fiča..na smetilište gde ste je bacili nakon što ste joj povadili i pojeli dzigericu((Мрш стоко))

  • milovan

   Зло да му истера, а био би ред да празнину попуни.