ПУТИН: Биткоин? Сами сте криви

16

Руски председник Владимир Путин укључио се у дебату о биткоину.

Како је рекао, иако ће на крају бити потребна законска регулатива за криповалуте, тренутно, мисли он, сав ризик и одговорност носе инвеститори.

Говорећи на конференцији за медије, Путин је рекао да Централна банка Русије има опрезан приступ када је реч о криптовалутама као што је биткоин, јер нема шта да гарантује њихову вредност.

„Генерално, наравно, у будућности ће сигурно бити неопходно да се то регулише законом. Централна банка већ има став према овом питању, као што га има и Влада. ЦБР се понаша конзервативно, али по мом мишљењу за то постоји основ, јер је познато да нема ничега иза криптовалута, то не може бити средство акумулације, нема никакву материјалну вредност иза и нема заштите“, рекао је.

„У одређеним ситуацијама то може бити начин плаћања који се може обавити брзо и ефикасно. Можете да платите, али не можете да штедите и немате гаранције, па се Централна банка врло пажљиво опходи према томе. Ризик је огроман: Данас можете да уложите све, а већ сутра све да изгубите“.

Путин каже да уколико се не регулише та област, довољно ефикасно, влада може бити одговорна за тешке ситуације у којој људи могу да се нађу.

„Сада је одговорност само на вама“, рекао је Путин.

Мишљење о биткоину и другим криптовалутама и даље је подељено, а руска влада тренутно рсазмишља о томе како да на најбоји начин регулише дигиталне валуте.

 • рашинац

  онима који су измислили пирамидалне банке, сад пласирају нову електронску превару.први ће много за кратко „зарадити“,као и код језде и дафине, а то је „навлакуша“ за наивне а парајлије као и за „сиротињу која би да се обогати“.

  • BOB

   Dok si spomenuo Jezdu i Dafinu se vidi da pojima nemas sta pricas. Nisu oni opljackali narod vec je drzava, Milosevic i SPS su opljackali Jezdu i Dafinu, a oni su samo morali da pokupe ono sto im je ostalo, pre nego sto im uzmu sve. Drzava je prevarila narod, i bacila svu ljagu na njih.

  • dragomirmilovanovi

   Što opet znači da je celokupna transakcija išla preko banaka, koje su pokupile ljudima pare. Ne ulazim u to ko je dao nalog. Kod kripto valuta je upravo to onemogućeno. Banke nemaju (za sada još), kontrolu nad kripto valutama, zato to nema veze sa Jezdom, Dafinom i „Piramidalnim sistemom“.

  • рашинац

   ништа ниси разумео.

  • BOB

   Neznam sta nisam razumeo, ali jedno znam, da su i Jezda i Dafina oplackani od drzave, i morali su pokupiti ono mali sto im ostalo i da pobegnu, dok im Milosevic nije sve oduzeo. A posle njihovog odlaska, su nase vlasti, da bi sebe opravdali, bacili svu ljagu na njih. A vi koji to dobro razumete, razumite kako hocete.
   PS. Bio je rat, i nalog je dao Milosevic, jer je trebalo novac za rat.

 • 50 pera

  Bitkoin smanjuje promet dolara i ostalih platežnih valuta na svetskom nivou.Amerika će najpre da udari na njega tako što će blokirati prenos informacija preko mreža pod svojom ,,kapom,,

  • dragomirmilovanovi

   Da su mogli, oni bi to već učinili.