Прочитај ми чланак

ПИТАЛИ СТЕ СЕ ГДЕ ЈЕ ЗИМА…ЕВО ЈЕ! Облачно,хладно,киша и снег, ПЛУС ОЛУЈНИ ВЕТАР

0

У Србији ће бити облачно, у већини места углавном суво, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

На северу ујутро и пре подне биће понегде слаба киша, на истоку и у планинским крајевима са снегом, уз стварање мањег снежног покривача, а на планинама биће и снежних наноса.

Форо: Танјуг

Дуваће слаб и умерен ветар, у кошавском подручју и на истоку јак, источни, југоисточни. У Јужном Банату и Поморављу повремено са олујним ударима.

Јутарња температура кретаће се од нуле до два, највиша дневна од два до пет степени Целзијуса.

У Београду ће бити облачно, углавном суво уз умерен, југоисточни ветар. Температура ће бити без већег колебања од два до четири степена Целзијуса.

У Србији ће у недељу и понедељак бити претежно облачно, хладно, местимично са слабим снегом, углавном на југу и истоку уз формирање снежног покривача, а у планинским пределима и снежних наноса. Дуваће умерен и јак ветар, у кошавском подручју повремено и олујни, југоисточни. У понедељак ће ветар ослабити и бити постепени престанак падавина. Од уторка ће бити топлије, повремено са кишом.

У наредном седмодневном периоду у Београду ће бити слично време.

Неповољна биометеоролошка ситуација за већину хроничних болесника. Опрез се саветује особама са респираторним и цереброваскуларним обољењима, као и осетљивим нервним системом. Метеоропатске реакције су могуће код осетљивих особа.