Прочитај ми чланак

ВУЧУЋУ, КО И ОД КОГА ТРЕБА да заштити сељака?

0

Да су сељаци грађани другог реда у држави Србији ако се то уопште зове дражава добро је познато али сељаку је непознато са које га стране чека већа опасност. Дизел гориво је за СЕЉАКЕ У Србији је наскупље у Европи. Јефтинијег дизела за пољопривреду имамо свуда у Европи једино у Србији нема зеленог горива.

 

Видевши да је сељак у Србији незаштићен на њега се острвили сви па и банке. Сељаци који имају регистровано пољопривредно газдинство наводно имају статус правног лица. Власници  пољопривредног газдинства на основу решења могу да израде и печат, но тај печат им ничему не служи. Приликом регистрације газдинства сељаци су обавезни да отворе жиро рачун код / НЕ / пословних банака и то посебан или такозвани наменски рачун. Е, тај наменски рачун је намењен да опет обележи сељака као грађане другог реда односно намењен је за пљачку. У нормалним државама провизија приликом плаћања са рачуна пољопривредника је минимална, например  Швајцарска наплаћује за ту врсту услуге 0,05 % а нико не наплаћује већу провизију од 0,2 % .

У Србији банке ту услугу наплаћују један проценат. Када имамо на уму да држава Србија својим миљеницима даје субвенционисане кредите за пољопривреду / где се међу њима провуче и понеки сељак / са каматном стопом од 1,5 % камате а онда том сељаку само за исплату робе узме цео један проценат то се зове пљачка. Сељак као такав је аутоматски обележен јер се његов рачун зове посебан или наменски и нема му помоћи.

Давно преварени сељак се пита „због чега власници пољопривредних газдинстава, која су страшно осиромашено  немају права да са свог рачуна раде уплату путем налога за пренос као сва правна лица „ нормално уз употребу печата. На тај начин би провизија банака била много мања или да појаснимо иста као код других правних лица / занатских радњи, фирми, агенција  и … / Сељак са свог обележеног рачуна, јер је сељак обележен, пардон наменског рачуна, може плаћати само ако користи налог за уплату. Наравно на тај начин је провизија банке драстично већа.

Наравно та иста правила не важе за фирме које се баве пољопривредом, оне су миљеници садашње владе која се труди да уништи мала и средња газдинста. Подстицаје је ова погубна гарнитура на челу са светим и недодирљивим Александром Вучићем смањила са преко 15 хиљада динара или око 150 ЕУР-а по хектару  на 12.000,00 динара. То су унели у Закон о земљишту. Потом су сељацима смањили подстицаје са максималних 100 хектара колико је било могуће остварити на 20 хектара  а затим је наредбом Александра Вучића мимо Закона о земљишту смањено са 12.000 на 4.000 по хектару.

Срамотно мало у односу колико пара даје из буџета министарства пољопривреде тајкунима.

Сељаци су свесни да је председник Вучић као дете био опчињен ликом АЛАНА ФОРДА  који је отимао од сиромашних и давао богатима.

Сељаци мисле да то није у реду да то господин Вучић примењује у стварном животу. Буџет Министарства пољопривреде је повећан и богатима се даје и шаком и капом, а средњем слоју се отима и не даје тако рећи ништа.

Господине Председниче због чега плаћаш у наше име ратну штету Хитлерки и дајеш оранице ТЕНИСУ  у Зрењанину, Кикинди, Пландишту и редом.

Дали се то извињаваш Немцима што су ми стрељали као таоца течу и брата од тетке?

Господине Вучићу, молимо те одбрани наше сељаке од вас самих!

Ако све ово види обичан сељак зашто ви умнији ћутите!