Прочитај ми чланак

ВЛАДИКА АТАНАСИЈЕ: Вучић је амерички глумац и циркузант!

0

Владика Атанасије је у писму патријарху Иринеју затражио да црква не буде саучесник у Вучићевој издаји.

У писму које је упутио патријарху Иринеју, пензионисани владика Атанасије, између осталог каже:

Иако немам чланство у Св. Арх. Сабору, молим Вас: Сазовите хитно Архијерејски Сабор, да видите стварни став Отаца Архијереја и Свештенства и Народа? – да се не нађемо саучесници у Вучићевој велеиздаји, о којој се већ прича urbi et orbi код нас и око нас.

Помињете Русију, али знате ли шта би Русија стварно хтела од тог немачко-евро-америчког глумца и циркузанта? Он срља ко гуска у маглу у тзв. „Евроинтеграције“, а прозирно је за сваког окатог и трезвеног човека: да га неће примити тамо док не призна Косово. Хор пајацâ и кловнова око њега само му аплаудирају и хвале га, а он као пеливан игра двоструку или и троструку игру на штету Свете Србије и Светог Косова.

Ви кажете да „Вучић верује о Косову као што верује и наш народ“! – А он јавно говори, и то с поругом и иронијом: да је Косово „МИТ“ и да је наше Косовско опредељења „МИТОЛОГИЈА“!  Па зар то „верује“ наш Светосавски и Светолазаревски Народ?

Молим Вас, немојте као Патријарх Пећки и Свесрпски да потцењујете тај Божји Народ и да га вређате површним и неодговорним изјавама.