Прочитај ми чланак

СРПСКИ ДУЕЛ: Богданов рекорд недовољан за разиграног Теа и Клиперсе

0

Српски дерби у НБА лиги између Милоша Теодосића и Богдана Богдановића припао је капитену репрезентације Србије.

Теови Лос Андјелес Клиперси славили су као гости против Кингса у Сакраменту – 121:115.

Милош се вратио на терен после нове краће паузе због повреде, али није испао из ритма пошто је за 25 минута на паркету забележио 10 поена (2/4 за два, 2/5 за три), девет асистенција, од којих чак осам у првом полувремену, и један скок.

Домаћима није помогла ни нова Богијева партија каријере са 22 поена (3/5 за два, 4/6 за три), уз четири ухваћене лопте и две асистенције, за тачно пола часа у игри.

Клиперси су водили током вечег дела сусрета, имали су и +16 у трећој деоници, али су Богдан и Зек Рендолф везаним поенима крунисали серију Кингса од 17:2 у последњој четвртини за преокрет (109:108).

Међутим, серију ривала прекида управо Тео поготком за два, да би после тројке Блејка Грифина екипа Дока Риверса успешно привела меч крају у своју корист.

Најбољи у победничком тиму био је поново невероватни Лу Вилијамс са 30 поена (5/12 за два, 5/12 за три) и шест асистенција, после меча у ком је Голден Стејт Ворорсима у сред ‘Орацл Арене’ убацио 50.

Одличан је био и резервиста Мотрезл Херел са 25 поена и шест скокова, као и опорављени ‘Грифиндор’ са 18 поена, 12 ухваћених лопти и шест проигравања.

С друге стране, Богдана је најбоље пратио Џорџ Хил са 21 поеном (4/7 за два, 1/6 за три) и по три скока и асистенције, Коста Куфос додао је с клупе по 14 поена и ухваћених лопти, а Зек Рендолф убацио је 16 уз седам скокова.

Истакли су се још Бади Хилд са 14 поена, пет проигравања и четири скока, односно Вили Коли-Стајн са два поена мање и три скока више.

Клиперси сада имају скор од 20 победа и 21 пораза и налазе се на девету месту Запада, док су Кингси, после 28 пораза поред 13 тријумфа, остали последњепласирани у истој Конференцији.