Прочитај ми чланак

МИРЧИЋ (СРС) оптужио напредњаке, демократе и Ђиласа да су лажови и криминалци

0

На конференцији за новинаре, присутнима се обратио потпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић рекавши да је сада добра шанса за Српску напредну странку да подигне рејтинг пред расписивање избора, да повећа свој углед међу грађанима, тако што ће се обрачунати са свеопште присутним криминалом, пре свега узрокованим учешћем Српске напредне странке и њених појединаца у локалној покрајинској и републичкој власти

. То би била општа корист за грађане Србије да се са речи крене у реализацију тих обећања јер је криминал на свим нивоима власти.

Имали смо недавно нешто са чиме је јавност била упозната, а то је да се кренуло са изградњом нове зграде Радио-телевизије Војводине. Јавност не зна да је за рушење те зграде било унапред предодређено близу два милиона евра, односно 190 милиона динара и да је на тендерској документацији, која је расписана од стране управног одбора Радио-телевизије Војводине, било толико детаља, детаљно описаних услова – само што није описан изглед оне кугле која служи за рушење објеката – а онда се појавио извођач који је тај посао, за који је планирано 190 милиона, урадио „за свега” 50 милиона динара. И то је једна од индиција да би истражни органи требало да се позабаве са тим како је то расписиван тендер, па се од цифре од 190 милиона динара спустило на 50 милиона. Оправдане су сумње да су челници покрајинске владе унапред имали договор са одређеним извођачима, да се на име тих радова узме и стави у џепове преко милион евра.

Имајући у виду да су ту на нивоу покрајине на кључним функцијама људи који су проверени у овим противзаконитим радњама, као што је Игор Мировић, као што су потпредседници владе – онда је то олакшан посао унапред истражним органима. То је човек који је на функцији председника Владе Војводине ојадио Српску радикалну странку за 70.000 евра тако што је својим фалсификованим потписом потписао уговор са Радио-телевизијом Војводине у периоду од 2008. године, и на бази таквог једног противзаконитог акта Српска радикална странка је морала да плати казну, а то је још једна врста криминала којим се баве појединци који су на челним функцијама.

Српска радикална странка ће и даље инсистирати, наводиће и доносиће доказе за појединце који су се огрешили, који припадају не само владајућој Српској напредној странци, него и коалиционим партнерима који су на власти. Српски радикали су збуњени да ли су Драган Ђилас и остали криминалци и лопови или су ови који их оптужују толики лажови да једноставно Србија не може да схвати шта је у питању, да ли је у питању изборна кампања и подметање у склопу изборне кампање или су стварно Ђилас и остали бивши челници Демократске странке, а сада кандидати за градоначелнике, ипак криминалци толиког формата да им ни актуелна власт не може ништа.