КУСТУРИЦА: Ови што критикују „Немањиће“ гледају сапунице

54

Ова хајка на ауторе телевизијске серије „Немањићи“ више ми личи на линч него на добронамерну критику, рекао је за „Блиц“ наш прослављени редитељ Емир Кустурица.

Кустурица је напоменуо да не гледа телевизију и да није видео пилот-епизоду телевизијског формата Немањићи.

Славни редитељ напомиње да та серија не може бити лоша колико о њој лоше причају људи „кроз чије очи пролазе најгоре сапунице света“.

„Прича о Немањићима је света прича. Сходно томе, сваки човек мора да води рачуна како се понаша у светој причи. Упутио бих све који критикују Немањиће на то ђубре од сапуница које гледају читавог живота. Они престају да разговарају када крену заплети у тим сапуницама“, рекао је Кустурица.

Редитељ је додао да критике не уважава.

„Критике често бивају лични израз беса, а врло ретко уравнотежење естетског става или идеје о чему се ради“, истакао је Кустурица.

 • grebak grebić

  КУСТО, ти си геније у сваком погледу. Не воле те они који ти завиде и који ти нису ни за прст. Ти си се пробијао на знању и култури ови садашњи на накарадном сексу и бахатости. Серије које снимају ови потомци опанчара и гологузана су срамта за човечанство уопште, а за Србе посебно. Они су доказ да простаци нису само простаци већ да су расули и гене који дрмају простаклуком. СВАКО ВРЕМЕ НОСИ СВОЈЕ БРЕМЕ! Проћи ће и време ове гамади!

 • konstantin

  Vala pricaj sta hoces ali serija jednostavno (prva epizoda) ne valja. I kako mozes da dajes sud o onima koji kritikuju seriju, dok je ne pogledas. Da nisi postao i vidovit?

 • моћни Ђоле Јанговић

  Као што рече онај лички генерал: “ Нисам читао ту књигу, али сам одлучно против!“ :)))
  Шта ће Куста него подржати систем?
  Осим тога, и он прави одрпане филмове, и у његовим филмовима Срби личе на цигане, руљу и вагабунде који су антипротивни свему… за разлику од њега који је против сваког ко је против власти у Србији….

  • Stevan-Vd

   Koliko je Kusta napravio ciganskih filmova ??? Od kultnog filma “ Skupljači perja “ on je kontinuitet prikazivanja Srba kao ciganski narod . Kusta je počeo malo da ga tupi. Bolje mu idu van filmske aktivnosti .

  • grebak grebić

   ОВА ТИ ЈЕ ПРАВА. Кад гледамо твоје и Кустине филмове види се огромна разлика. Куста шегрт, а ти ХОЛИВУД!

 • djole

  Malo je cig….ana i sirotinje Srba, a „film“ dug.