ЈУ-ГО-СЛАВИЈА ИЛИ ЗАМИСЛИТЕ да у 2018. обележавамо 100 година заједничке државе

150

Кривимо човека који нам је направио државу већу од Душановог царства, а не нас који смо је уништили? Занимљива теорија.

А замислите да ове 2018. обележавамо правих 100 година Југославије!

Да је та несрећна земља некако преживела ону тројицу идиота.

Да је прва од источноевропских земаља ушла у ЕУ, како нам се нудило и седамдесетих и деведесетих.

Да је била показна вежба како се бивша комунистичка земља интегрише у Европу, а не пример за балканизацију и распад земље по националним основама.

Много смо финансијски пукли у ових 30 година. Страни капитал нас је прескочио као мост за трговину са Русијом и сва улагања преместио у централну Европу, одакле се више никад неће селити, пошто је земља са највећом технологијом и тржиштем одмах ту.

Највећи добитници распада СФРЈ јесу наша северна словенска браћа. Иако смо их том геостратегијом ми частили.

И сад ако желимо да будемо реални, а то баш и није лепо пред Нову годину, онда треба да схватимо да смо постали периферија Европе. Бугарска је преко везе примљена у ЕУ како би се исекли Руси; Хрвати и Словенци само су усисани тамо где су били 1914, а ми смо гурнути на југ да решавамо питање Балкана с Албанцима, што ће бити добро ако уопште можемо да га решимо?

Пошто се овде свако пита а шта је то решење које нико никад није ни видео.

Ни Југославија, реално, није имала много шанси, пошто се толико тога гурало под тепих, али је била и земља за коју се френетично навијало. Од кошаркашког првенства у Загребу 1989. до Максимира прошло је само годину дана, па сад замислите Босну у којој се ствари погоршају за ту једну годину… То је оно што смо видели.

Сто година касније ми смо за све то лудило пронашли идеалног кривца, човека који је створио Југославију. Као деца наркомани кад окриве оца што их је размазио и оставио им велику кућу око које касније нису успели да се договоре. Кривимо човека који нам је направио државу већу од Душановог царства, а не нас који смо је уништили?

Занимљива теорија.

Ни Југославија, реално, није имала много шанси, пошто се толико тога гурало под тепих, али је била и земља за коју се френетично навијало. Од кошаркашког првенства у Загребу 1989. до Максимира прошла је само једна година.

Некако нам је конзервативан краљ који је био највећи Југословен и завео привремену диктатуру од 33 месеца, а симбол Југославије нам постаје човек који је демократију прекинуо на 35 година и тако уградио динамит у њене темеље.

Све је осим демократије та земља пробала, и зато ја за разлику од многих других мислим да нема шансе да би се распала да смо прихватили план ЕУ из 1991. о брзом прикључењу Унији, демократизацији и пет милијарди евра помоћи.

Јер многе земље чува новац и сређеност на окупу. Од Британије до Шпаније.

Али нема земље која може да опстане кад у њој реформатора Анту Марковића, који им је дао први пут пристојан живот на изборима, разбију тројица примитивних националиста. Ко је онда гласао за рат? Ми или странци? Да се не зезамо…

На крају, ипак треба бити и помало оптимистичан. Престати да се гледа преко плота, јер ако је неко изгубио, онда је то Словенија, у којој данас јесте најбоље, али којом је годинама управљао неки Миро, уместо да постане источна Швајцарска.

Од Југославије су највише профитирали они који су је и направили, Хрвати и Срби. Добро, Хрвати мало више, али и њихова је идеја, најдужи управник.

Опет, ми смо добили Београд као велики југословенски и европски град, који је те 1914. био мањи од Суботице.

Ми данас имамо две своје државе на Балкану, мењали смо југ Србије где нам се налазе споменици и гробља за најплоднију земљу у Војводини.

Да смо остали у држави са Црном Гором, имали бисмо све за шта смо се борили.

И зато мени јесте једини прагрех краља Александра тај што је морао да буде тактичнији према Црној Гори у којој је одрастао…

Није проблем кад се разиђе троимени, али јесте кад се разиђе једноимени народ.

Али и за то вам увек треба мало национализма, елите која не путује по свету, па самим тим себе испише из времена… И добро, понеки Црногорац…

 • Lune

  Hm,hmm..nosonje subse uvek vracalemumkrvi,pa isada

 • Lune

  Qhm,hmm.jebiguzicenkidaju konekciju

 • Beogradski011

  Komunisticki zlocini

  VIĐENJE SANDŽAKA PO SRETENU VUKOSAVLJEVICU, BORCU ZA AUTONOMIJU SANDŽAKA
  Partizanska autonomija Sandžaka je bila rezultat zalaganja svih naroda koji su svoju budućnost vidjeli u njemu, bilo da se radilo o Bošnjacima, Srbima ili Crnogorcima. Još jedan pripadnik nebošnjačkog naroda koji je radio na ostavrenju autonomije za ovaj kraj je i univerzitetski profesor Sreten Vukosavljević.

  Genocid nad Podunavskim Nemcima 1944 – 48

  Злочин комуниста: Мучење и смрт српског војводе
  Београд – 19. јануара 1945. године од последица батина умро је један од најзначајнијих српских војсковођа у Првом светском рату војвода Петар Бојовић. Комунистички зликовци из ОЗНЕ претходно су га данима мучили и тукли, иако је имао 86 година.

  Разграничење Србије и Хрватске 1945. године
  Када је Војводина остала делимично пуста у крајевима где су живели Немци, ту се сада тенденциозно убацују читаве масе Хрвата“…“У простору између канала Патра I и Дунава (срезови сомборски, паланачки, оџачки, кулски, апатинскии новосадски) насељено је од 1. новембра 1944 године до маја 1945. године око 30.000 Хрвата, а у источни Срем (Инђија, Стара Пазова) око 3.000 Хрвата. У извештају наведеног окружног комитета наводе се подаци о геноциду над српским живљем у Вуковарском, Шидском, и Винковачком срезу, где је ликвидирано више хиљада Срба, а на њихово место досељено више хиљада Хрвата.

  Након ослобођења 14. маја 1945. године нове власти су уредбом наредиле да се припадници Буњевачке етничке групе могу изјашњавати само као Хрвати

  Odluka NKOJ o privremenoj zabrani vraćanja kolonista na njihova prijašnja mesta življenja, poznata i kao Odluka br. 153, bila je uredba posleratnih jugoslovenskih vlasti donešena 6. marta 1945. godine

  Ustavom iz 1974. Hrvatskoj i drugim republikama je omogućena kasnija državnost. Na Kosovu i Metohiji doselio je iz Albanije više od 300.000 mladih Albanaca

  • Lune

   Hm,hmm..nisu to bili,podunavski nemci,bili su to folksdojeri,sa drzavljanstvom III rajha,biomje incident a ne ubistvo Bojovica,ulicu u Beogradu,dobio je 1946, sto ne napises,da su, nedicevci,na banjici,ubili,cuvenog “ beograckog“ fudbalera Ivkovica,munuka vojvode Putnika,kojimje ibsam,i ako mrtav,bio zrtva rezima,i 8 godina,camio u nekoj kapeli u Nici,da ga prenesu umotadzbinu.

  • wlador

   Оштар сам противник Шугославије, и комуниста по интернационалном моделу. Социјалиста родољубиви да избегнем класификацију нациста, нисам шовиниста, али јесам екстремни националиста!
   Genocid nad Podunavskim Nemcima 1944 – 48. Велика лажа западних медија! После страховитог покоља словенског становништва првенственог руског, али и украјинског , белоруског и пољског и подршке режиму НДХ, након Стаљинградске и посебно Курске битке, које су промениле ток 2 светског рата, почиње бежанија немачког становништва и то прво са подручја Румуније, верног савезника Немачке у походу на СССР! Нико подунавске швабе није дирао, осим њихове прљаве савести, и може се подвести под лажну оптужбу лажног војводе за протеривање кроата из Хртковаца.

  • Командант I Тимочког батаљона

   Довољно је рећи, народни социјалиста :)

  • Srele

   E jadni moji Nemci folksdojceri, kuku mene za vasom sudbinom :(

   smrc, smrc, smrc, dronc dronz droz.plach plach plach

   Narocito mi je zao onoga Shicera :((((

   Tragican bre narod, hteli da dominiraju Evropom, a Evropa to nije razumela.

 • Lune

  Hm,hmm,.do,juce ste bili “ za nosonju i otadzbinu“..“ bez nosonje ne valja“.. secam se i,teorije,jednog od “ nosonjinih“.. kako bi,Sumadija,moglacda zivi,ko Monako,spominjao je i stazu za trke formule jedan..pa ce valjda Cepter, da dolazi na trke, a Ceca ikona,da bidne Grejs Keli,pa je valjda napravio kalkulaciju,da mu,ipak treba “ Balasevic“.. da,placa poreze i doorinose,skupe su to igracke,pa raste patriotska briga..a, oko,piste,bile bi,placene reklame..“mile ronhil“..“ mile danhil“..“ milo marlboro „a, oko formula,bi?trckao, Zeljko Mitrovic i starlete Mica trocevka i ostale…a, Bora trandza bi,svirao,i,prskao,pobednika,sas flasom,od pet litara “ fruskogorskog bisera“..