СРПСКА ВОЈСКА СПРЕМА ОДГОВОР: Уколико не покаже зубе Вашингтону због Диковића …

14

Ми ћемо смањити ту врсту сусрета са америчким званичницима, видећемо у којем правцу ће се ствари даље одвијати. Ово што су урадили Љубиши Диковићу, не може остати без одговора српске стране, у смислу да и ми било којој америчкој војној делегацији која жели да дође у Србију, можемо да кажемо, не можете да уђете, каже Мирослав Лазански.

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду одбила је да изда визу начелнику Генералштаба Љубиши Диковићу.

 Београдски медији тврде да су Американци позвали Диковића да одржи војна предавања у САД, али су потом одбили да му издају визу због тога што је, како наводе, присуствовао руско-белоруској војној вежби у септембру прошле године. Више о томе, можете да прочитате ОВДЕ.

Мирослав Лазански каже да није сигуран да је то прави разлог неиздавања визе, али да је свакако реч о притиску на генерала Диковића као начелника Генералштаба. Можда је то порука због невладиних организација које стално имају притужбе на његово понашање у време рата на Косову и Метохији, каже Лазански.

Он открива какво је објашњење добило Министарство одбране Србије због неиздавања путног одобрења првом официру српске војске.

– Кад је Министарство одбране службено питало Амбасаду САД о чему се ради, они су рекли да је то став конзуларног одељења. То је такође једна врста лицемерја. Нико не може да ми каже да то одељење самостално доноси одлуке мимо Стејт департмента или Амбасаде. Они су се тако ’извукли‘, то остаје као једна врста сазнања уз оно што доживљавамо. И Ивицу Дачића као министра спољних послова, када је ишао на састанак у Вашингтон, практично су свукли и изули из ципела на аеродрому, то нам говори како нас Американци третирају, каже Лазански.

Он додаје да у овој ситуацији Србија мора да покаже достојанство, а пре свега да поштује саму себе, без обзира на економску или војну моћ, јер нас у супротном неће поштовати ни друга страна.

– Према мојим сазнањима, Министарство одбране ће на неки начин поступити реципрочно, каже Лазански.

– Ми ћемо смањити ту врсту сусрета са америчким званичницима, видећемо у којем правцу ће се ствари даље одвијати. Мислим да ово што су урадили Диковићу не може остати без одговора српске стране, у смислу да и ми било којој америчкој војној делегацији која жели да дође у Србију можемо да кажемо: „Не можете да уђете“. Њима нису потребне визе, али можемо им то показати на други начин. Била би то нека врста шизофреније, да дође нека америчка војна делегација у Србију, а наш начелник Генералштаба није добио визу за Америку, оцењује Лазански.

Он ипак не верује да би због ускраћивања визе за пут у САД генералу Диковићу могло да дође до отказивања договорених заједничких војних вежби са НАТО-ом.

– Не треба мешати ову врсту сарадње и посете америчких војних званичника Београду. Уколико, рецимо, жели да дође неки амерички генерал у посету Србији у оквиру сарадње с Националном гардом Охаја, ми једноставно можемо да му кажемо да се за то нису стекли услови. Ако не покажете неку врсту реципроцитета, онда сте нула у међународним односима, подвлачи Лазански.

На крају, Лазански каже да је, ако је спорно Диковићево присуство на војној вежби Русије и Белорусије у септембру прошле године, важно рећи да су тој вежби присуствовали и амерички војни посматрачи.

 • Milutin

  Па да имамо државу вучић никад не би ни помислио да донесе закон о имунитету нато фашистички убицама СРБСКЕ ДЕЦЕ. Поред тога у министарству одбране има неколико официра те зликовачке организације за убиства СРБА нато. Што их одмах не протера вучић ко врховни командант. Зашто министар шестоперац вулин не исути коју. Чека одобрење вучића или тетке из канаде. Овим фашистима са трулог запада који нас сваки дан понижавају и вређају морају да се покажу зуби АЛИ МОРАЈУ И ОВОЈ ОВАКВОЈ ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКОЈ ВЛАСТИ ДА СЕ ПОКАЖУ ЗУБИ ЗБОГ ЋУТАЊА И ОДОБРАВАЊА ТАКВОГ ВРЕЂАЊА И ПОНИЖАВАЊА СРБА. Кад нас као СРБЕ ВРЕЂА ВУЧИЋ ОНДА ЋЕМО МИ СРБИ ПУТЕМ ИЗБОРА ТО РЕШИТИ АЛИ КАД НАС ТУЂИН ВРЕЂА И ПОНИЖАВА ОНДА МОРА ДРЖАВА А И СВИ СРБИ ДА СТАНЕМО ЈЕДАН УЗ ДРЗГОГА У ОДБРАНУ СЛОБОДЕ И СВОЈЕ ДРЖАВЕ ЈЕР ДРУГЕ НЕМАМО-

 • E. Lirsch

  srpska vojska nema zube. Zato savkom prilikom pokazuje golu guzicu ad NATO-fasisti trte. I treba tako. To sto smrad naziva „vojskom“ nije ni llovacko drustvo. Ajde ne serite vise. Smrdi mimo neba. Podavismo se u smradu.

 • Simerijanac

  Бришите ову копију препуну говора мржње према Србима !
  Осим тога то је потпуно не везано за тему, незатражено или : спамовање.

 • Миодраг

  Е мој Лажански, па ти најбоље знаш амери да могу и да убију, силују или ураде нешто треће у Србији и ако побегну преко то је срећа јер и да их ухватимо само ће неко да припрети и мора да ги пустимо.
  Да се ја питам 100% реципроцитет- око за око, паста за зубе… :)