„ПОГЛЕЈ СЕ КАКАВ СИ ТИ“ – или зашто Вучић губи београдске изборе

50

У овом тексту говорим о томе због чега ће Вучић изгубити београдске изборе. Набрајање није исцрпно.

Истинит догађај од пре више година. У ноћни аутобус улази мртав пијан човек и седа прекопута једног младића. Возач нагарио празним улицама, пијанцу се смучи, исповраћа се и испрска момка. Момак ван себе скаче са седишта, надвија се бесно над пијанцем и заурла „Свињо!!!“. Пијанац га хладнокрвно одмери одздо и каже: „Ја свиња, поглеј се какав си ти!“.

Џабе нама Вучићева менажерија објашњава како опозиција не ваља. Ма немој те, ви ћете да ми објасните ко су и шта су они. Па све ми то знамо и без вас и још и више од вас. Али и такви никакви су много бољи од вас. И зато ћете да изгубите изборе у Београду.

Београђани масовно мрзе Вучића и СНС све са коалиционом камарилом, а један такође не мали део их презире (ту и себе убрајам). То чини две трећине оних који излазе на изборе. Разлика у нашу корист уопште није мала. И ово стање у Београду се битно разликује од онога какво је ван Београда (минус Нови Сад ), где Вучић и компанија стварно имају подршку скоро две трећине бирача.

Подршка у Београду је битно различита, не због неке нарочите способности Београђана да проникну у срж проблема, него због сасвим једноставних ствари:

– Београђани знатно више користе интернет за информисање и због тога нису изложени непрекидној вучићевској пропаганди,

– неупоредиво више гледају Н1 (као некада што су гледали Б92),

– у Београду пропорционално живи знатно више пензионера који имају пензију преко 25.000, па су кивни због пара које су им одузете,

– страх у Београду, због саме величине града, да ће се остати без икаквог прихода ако се не подржава СНС и компанија је много мањи него у осталим срединама,

– директан увид, о томе шта све власт стварно ради на свим нивоима је много већа, зато што СНС није у стању да овлада у потпуности свим системима и структурама у Београду. Тако да свако та сазнања преноси свом окружењу, а онда се то преноси даље и чини један неподељени осећај општег суноврата.

Само неколико речи о њиховим кадровима. Уз наравно јасан став да ерозија траје интензивно негде од 1992. године. Овакве незналице, али буквално незналице, никада нисмо имали. Овако неспособне да уче, бахате у понашању, којима не пада на памет да можда ипак нису генијални и да остали људи можда ипак нису стока – то никада није ни приближно било овако. То неваспитање, тај примитивизам и свакојака разулареност. То је дотакло само дно. Те легије девојака које сваког дана пристижу као новозапослене, које се по цео радни дан шминкају и не раде апсолутно ништа у вези посла, то ја СНС довео до метастаза. Закон? Они не знају шта је то закон и извесно га не примењују. Тако да је погрешно за кадрове СНС-а рећи да они крше закон. Они немају свест о правном поретку, па не могу ни да га крше. Просто су људи са оне стране права и правде.

Важан разлог због кога ће изгубити изборе у Београду је и у томе што значајан број оних који их подржавају због подршке коју Вучић има од Путина, на београдским изборима немају никаквог разлога да то ураде. Какве везе имају Мигови са потребом да имамо много, много бољу градску управу? Никакве. Управо обрнуто, губитком Београда, Вучић ће морати да се окрене стварним интересима Србије, јер му је то онда једини спас. Нема никаквог страха да би ова садашња опозиција могла да изда Косово и Метохију. Истог тренутка када би то покушали народ би их почистио као бујицом однешено.

Наш задатак је једноставан – стално свима понављати важност изласка на изборе. Ако излазност буде већа само за 4% од претходне, наша мржња и презир су победили.

 • Grom

  Nema ovom narodu pameti.
  Opet ce neki nakon svega dozivljenog glasati za iste,pa ce opet kukati kako ne valja.To“nasi“politikanti
  vrlo dobro znaju,zato i vladaju javaslukom,cak su i svoju decu poceli da uvlace u politiku(mislim da ne treba da vam pisem, sta to znaci).Pogledajte oko sebe,decu,plate,frizidere itd,pa razmislite sami.

 • Bot Otac

  Треба гласати против. Ко год има највећу шансу да победи СНС. А после, кад отерамо то зло, може салонски и лагано о томе ко је бољи. Сад је опстанак у питању.

 • моћни Ђоле Јанговић

  Бранко, веома те ценим као стручњака и честитог човека, све си ти ово лепо рекао… као и обично, али има ту једна мала зачкољица која девојци срећу квари:
  Ти као врхунски српски интелектуалац ниси у стању да своју визуру помериш мало изван и изнад себе и свога круга у којем живиш и радиш. Да јеси, видео би да је Београд и Умка и Коњарник и Борча и Медаковић итд…
  Ајд у сто марке кум Бранчило да ће Уснија да обрише патос са овом својом „опозицијом“ !

  • Perun

   I Batajnica i Zemun Polje i Plavi Horizonti i Ledine i Altina i Grmovac…

  • ЏЕРОНИМО

   Evo ja stavljam sto jevra da će picousti da izgubi.
   Jer ako i ovog puta pobedi, onda to više ne može biti Beograd nego Crnigrad i u tom slučaju treba naći nekog NERONA da ga – ZAPALI!!!

  • моћни Ђоле Јанговић

   Значи ти свесно губиш сто јеврића само због своје жеље и дерта? :)))
   Нема говора, прави си србенда… нек иде све у пичку маатерину.. тако и треба.::)))

 • Lune

  Hm,hmm..za Seselja iz Batajnice ili Obradovica iz,hm,hmm da ne kazem,. ? O, beogradu,da brinu Beogradjani,a ne huni i “ barbari“ iz okruzenja..

  • Херцеговина

   Ка што је Јошка Броз потомак ,,старосједилаца,, Београда.)??

  • Lune

   Hm,hmm..krstenog pravoslavca,nastavljaca dinastije,sada je to u modi

   Sent from my iPad

 • SlavenMilanov

  Spreman sam na opkladu da će naprednjaci da demoliraju sve redom na predstojećim tzv. izborima?

  • моћни Ђоле Јанговић

   Одраће их лабрња ко јазавце..:)))