ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ је 2005.године застао усред говора,а онда је рекао ово о Косову…

6

Могу ли његове речи свима да нам отворе очи?

Патријарх Павле је несумњиво највећи ауторитет који је СПЦ дала народу у новије време, а и даље се његове речи цитирају и тумаче, кад је реч о моралу, вери, али и политици.

У једном обраћању јавности 2005. године већ стари патријарх је у једном тренутку застао, а онда, из срца, проговорио о Косову и будућности Срба и других народа на њему.

У светлу унутрашњег дијалога који је најавио Александар Вучић, али и овонедељних превирања, после изјаве митрополита Амфилохија, као и реакција власти у Србији на његову изјаву, подсећамо вас на ове речи патријарха Павла.

Можда нам свима заједно отворе очи?

– На Косову и Метохији био сам епископ 34 године, тако да су ми тамошње прилике познате. Сматрам да можемо, ако будемо људи као што треба, да се онде настави живот где је пре рата прекинут – рекао је тада Павле.

 • Frojd

  …najveci ikada…blagopocivci i svetac za zivota..PAVLE….

  • Sloba Milosevic

   марш ФАШИСТО

 • Sloba Milosevic

  Патријарх Павле : На Косову и Метохији био сам епископ 34 године, тако да су ми тамошње прилике познате. Сматрам да можемо, ако будемо људи као што треба, да се онде настави живот где је пре рата прекинут „.

  Патријарх Павле, да ли може албанци, САД, Британци, Французи и Немци да буду људи ?? Амери нису људи, да јесу они би се понашали као људи, овако су само доказали да су демони у људском облику. Од дивљег запада нема шта паметно и добро очекивати осим да направе хаос и заваде народ да се међусобно убијају. То је њихова сврха и постојања и битисање у данашњем времену, то је њихова демократија коју намећу свету. Бог нам је дао све, прелепу планету са изобиљем свега и то за сваког. Али људска похлепа нема границу и управо је то извор сваког зла на планету ПОХЛЕПА. Похлепа за новцем, похлепа за силом, похлепа за влашћу, похлепа за контролом свега, то је извор зла.

  • Frojd

   …alo kretencino, pa zar se ti nadje retardu jedan da tumacis Patrijarha Pavla…aloooo..
   ….

  • Sloba Milosevic

   ти си ментално заостао и глуп си ко точак.

  • Lune

   Hm,hmm..da li u “ sinodu “ mogu da budu ljudi ? i,da 2005.godine,proglase
   https://www.pop-maca