ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ И МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Сукоб или тактика мудрих глава

51

Србија је (пре)често била угрожена, али Косово и Метохију би први пут у историји вековном непријатељу могла „на тацни“ да преда српска рука! А, тада нема повратка назад!

И велики духовник, отац Тадеј Витовнички, старац Гаврило и други прозорљиви монаси, упозоравали су да ће се стећи услови да се Косово и Метохија ослободе окупатора, али су још тада апеловали на то да Србија, односно тадашња власт „чека прави тренутак јер се ситуација у свету мења у корист Србије и да не потписује ништа у корист непријатеља“.

Фотографија преузета са веб портала: spc.rs

Ако се заиста, веома брзо, спрема предаја наше духовне колевке Шиптарима од стране изабраног нам Председника Александра Вучића, који би то урадио У ИМЕ СВИХ НАС И ТИМЕ СВИМ СРБИМА И ЊИХОВИМ ПОТОМЦИМА НАТОВАРИО ТЕШКО БРЕМЕ, шта друго преостаје Српској православној цркви? Да подржава издају – не може, да позива народ на побуну против власти, што је увод у грађански рат – никако не може, да ћути и са стране мирно посматра шта ће бити – тек то не може!

ШТА МОЖЕ ДА УРАДИ СПЦ У ОВОМ ТЕШКОМ И ПРЕСУДНОМ ТРЕНУТКУ ПО СРБИЈУ, А ДА ТО БУДЕ ЧАСНО, МОРАЛНО И ПО КАНОНИМА СПЦ?

1.      ПОДСЕТИТИ СРБЕ НА ОГРОМАН ЗНАЧАЈ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ – Највећи део Божићне посланице Патријарха Иринеја односи се на нашу окупирану територију (ЛИНК)

2.      ХИТНО УПОЗОРИТИ НАРОД И ДОБРО ГА ПРОДРМАТИ ДА СЕ ПРОБУДИ – Митрополит Амфилохије је својим ауторитетом и „јаким“ изјавама за један дан дигао огромну узбуну и продрмао сваког Србина. Како оне који га подржавају, тако и оне који спремају терен за издају (ЛИНК)

3.      ПОДРЖАТИ И ГРУПИСАТИ ПАМЕТНЕ ГЛАВЕ И НАРОД ОКО ИСТЕ СТВАРИ – АПЕЛ за очување Косова и Метохије из минута у минут има све више потписника (ЛИНК)

4.      ПОСЛЕ „ЛОШЕГ“, НА СЦЕНУ ОДМАХ СТУПА „ДОБАР ПОЛИЦАЈАЦ“ – Вучићеви медији „грме“ о томе да је Патријарх Иринеј подржао Вучића и похвалио га јавно. Али, ако пажљиво погледате видео прилог (ЛИНК), јасно је да је подржао само Вучићеву БОРБУ за Косово и Метохију, која сигурно не подразумева оно што се он спрема да уради. 

Јасно је да Патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије деле исти став према КиМ, али шта би се десило да је и он критиковао однарођену власт (која по овом питању има пуну подршку прозападне, однарођене опозиције), убедљивог победника на изборима са армијом ботова и монополом над медијима? Узвратили би му још жешће и дрскије него митрополиту Амфилохију, а Србија би неповратно и силовито кренула опасним путем раздора, на огромну радост свих српских непријатеља.

Зато он никако није могао да наступи исто као митрополит Амфилохије, али ни да ћути по страни. Изабрао је најбољи начин да Вучића опомене и „притера уза зид“. Када добар родитељ наслути да се дете спрема на неки „несташлук“, каже му да верује у њега и да зна да никада неће урадити то и то (што намерава). Дете тако схвата да је „раскринкано“, а љубав, вера и подршка брижног родитеља га просто обавежу да буде добро.

Патријарх Иринеј је поступио као веома добар духовни отац нације, који нипошто не сме да буде „окидач“ раздора међу Србима. Па, ако непослушно дете не устукне од строжијег родитеља (у овом случају митрополита Амфилохија) и одлучи да му се супротстави, како ће да изађе на очи оном другом родитељу, благом и пуном љубави и вере у њега? Најбоље резултате у васпитно-психолошком смислу постиже тактика ДОБАР-ЛОШ, на бази похвале и грдње.

Сада је на реду Александар Вучић, а каква год да буде његова реакција, сигурна сам да наши духовници имају још много „васпитних“ адута у рукама и потпуно ће спремно дочекати све што он каже и уради, како би га спречили да учини нешто што никако не би смео и још у име народа.

Уз Божију помоћ, ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!

 • АЛО АЛО

  Не!Нажалост нисам био јер је у то време код мене била твоја мама БОРДЕЛКА,и толико јој је било лепо да је цео дан певала:“Какав Бордо какав Качавенда најбоље ме ОПАЛИ СРБЕНДА“!!!

  • Bordo

   “ Nazalost nisam…“??? Ajd dobro sto si peder ali i nekrofil.
   Svasta.

 • Simerijanac

  Качавенда је гријешник и зато је рашчињен.
  Такви код вас никада неби били рашчињени, усташо.
  И тебе је јјебао фратар кад си био мали, па му ништа није било.
  Ако није креп’о још јјебе малу дјецу.

  Јели ти драго што Срби с тобом понекад комуницирају ???

 • Ћирко

  Ево питања за Симеријанца, Ђолета, Соколицу…. Њима верујем.

 • Ћирко

  Да није Качавенда?:))

  • ЏЕРОНИМО

   Region u šoku: Kačavenda služio božićnu liturgiju u Bijeljini

   https://www.klix.ba/vijesti/bih/region-u-soku-kacavenda-sluzio-bozicnu-liturgiju-u-bijeljini/180111045

  • Ћирко

   Симеријанац каже да су то туђа гласила, а не наша. Јел има ко да потврди ову вест, неко из Бијељине?

  • Bordo

   Imas i video tako da…?

  • Simerijanac

   Исламистички кликс ба.
   Па њихов пророк Мухамед, њихова најзначајнија личност је 100 пута гора од Качавенде. Оженио Ајшу од 6 година, убица, прељудник и сл.

   Баш си нашао прави извор информација.
   Препоручујем ти да се преселиш код њих.

 • Ћирко

  Где ради, коњино зечјег облика?! Нигде не ради. Није ово перверзни Ватикан, него света, светосавска Црква!

  • АЛО АЛО

   Bordo је скраћеница од BORDELA.Тамо га је јадна мама и родила,зато је он такав.Немој много да му се смејеш јер свака болест има своју муку.