Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Опозиција на изборима да иде уједињено против актуелне власти

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић, изјавио је данас да се током јануара очекује седница

Председништва тог покрета на којој ће се донети коначна одлука о наступању на градским изборима у Београду.

„Што се нас тиче све је отворено, ми смо спремни за самостални излазак, али смо и даље отворени за разговор са другим колегама из опозиције. Видећемо како ће се ти разговори завршити, али у сваком случају Председништво Двери доноси ту одлуку. Надам се најкасније до Светог Јована, јер то јесу неки рокови када очекујемо и расписивање градских избора у Београду који треба да буду у првој половини марта“, рекао је Обрадовић.

Говорећи о јучерашњем састанку представника дела опозиционих странака у Шапцу, Обрадовић изразио је наду да ће ускоро доћи до састанка комплетне опозиције, где би смо размотрили питање постоје ли фер и поштени изборни услови за предстојеће изборе, било да су само београдски или ванредни парламентарни, као и постоје ли слободни медији.

„Непрестано понављам то једно једино просто питање на којој телевизији у Београду ће се појавити било ко из опозиције за време градских избора и где данас можете у престоници да видите некога из опозиције на београдским телевизијама. То је нешто што бих желео да расправимо на нивоу свих лидера опозиције и да ли ми можемо томе да се супротставимо и на који начин одбранимо резултате тих избора и слободне изборе уопште“, истакао је Обрадовић.

Он каже да Двери желе заједнички наступ са комплетном опозицијом против актуелне власти, у смислу одбране фер и поштених изборних услова и слободе медија.