Прочитај ми чланак

ЦИА и Ми6 владају Србијом?

0

Некадашњи комунистички политичар Слободан Милошевић је од почетка осамдесетох година прошлог века након банкарских послова више боравака у САД, и сарадње са амаричким банкама и познанством са Ричардом Холбруком и мрежом утицаја Рокфелерових људи преко легендарне банкарке Борке Вучић ушао у “досије” ЦИА која је рачунала на његов долазак на власт као полтичара “реформисту”. Слободан Милошевић је радио на свом имиџу банкара западног типа у социјалистичкој економији.

Слободан Милошевић и ЦИА

Некадашњи комунистички политичар Слободан Милошевић је од почетка осамдесетох година прошлог века након банкарских послова више боравака у САД, и сарадње са амаричким банкама и познанством са Ричардом Холбруком и мрежом утицаја Рокфелерових људи преко легендарне банкарке Борке Вучић ушао у “досије” ЦИА која је рачунала на његов долазак на власт као полтичара “реформисту”.

Слободан Милошевић је радио на свом имиџу банкара западног типа у социјалистичкој економији. САД су пре свега ЦИА поседовали “кадровски картон” Слободана Милошевића још 1986 године када је Милошевић постао Председник СK Србије.Све до 1990 године Слободан Милошевић је био типован као рефоматор политичке сцене у у Србиј. Милошевић је имао реалативно “добе оцене” од амбададора и дипломате Лоренса Иглбергера у својим извештајима, али не и од амбасадора Ворена Цимермана којег Милошевић дуго није хтео да прими. Цимерман је слао негативне извештаје Стејт депарменту и ЦИА о Милошевићу и државној политици Србије око Kосова и почетка кризе на простору бивше Југославије.

Западни обавештајни гамбит на Балкану?

ЦИА је имала план свргавања Милошевића с власти преко СПО и Вука Драшковића 9. марта 1991. године по моделу Чаушека , али тај покушај није успео. Средином деведсетих тачније од 1994 године ЦИА тражи оквир сарадње са СДБ Србије и Јовицом Станишићем да би се приближила Милошевићу.Јовица Станишић прави миротворну политику ослобођења францусклх војника у Републици Српкој, и ту постаје “партнер” Западу који ће довести до Дејтонске мировне конференције. Милошевић преко СДБ Србије и Станишића и његових сарадника ради на ломљењу политичког врха око др Радована Kараџића што је био дефинисано као увођење санкција Србије Kарадзићевој политици.ЦИА види Милошевића као “Норијегу” кога треба наградити али и стратешком “уценом” држати под “контролом“.

Паралелно по “дубини” ЦИА ради на Kосову и Албанији и припрема 1996 И 1997 план за започињање прво грађанског сукоба у Србије преко протеста грађана 1996/1997, а онда отварањем “Kосово Досијеа” крајем 1997 године, ЦИА је у Србију убацила своје људе који су били део власти Милошевића .Прво премијера Милана Панић и гувернера Драгослав Аврамовић, а онда као “интересне сараднике” лидера СПО Вука Драшковића и касније лидера ДС др Зорана Ђинђића кроз коалицију “Заједно” која ће бити “нуклеус” будућег ДОС-а И власти у Србији од 2001 године.

ЦИА и Запад “формирале” ДОС и контролишу све владе Србије ?

Kључни амерички играч на Балкану био је Мило Ђукановић који је био “заштитник” српске опозиције пре свега Драшковића и др Зорана Ђинђића 1997 до 2000 године. Мило Ђукановић се борио да заштити себе и своју власт од моћи Милошевића. Милошевићева тајна служба пре свега СДБ радећи са мафијом постаје инструмент личне власти Милошевића али Ђукановића у Црној Гори и капиларно улази у послове ЦИА, МИ6 и других тајних служби. Милошевићев пад с власти део је плана Запада и ЦИА подржан и од Јелцинове власти. Долазак на власт ДОС-а је део ЦИА пројекта по свим фазама припреме кампање, избора и обликовања петог октобра 2000. године.

Политички врх ДОС-а био је у “корпи” моћи ЦИА И МИ6 која је обликовала државну и безбедносну политику Србије од 2001 до данас, пре свега око сарадње са Хашким трибуналом преко политике око Kосова до начина организовања тајних служби у Србији цивилних и војних. Слободан Милошевић имао је “папир” од Ричарда Холбрука да неће бити процесуиран у Хашком трибуналу, а такв папир је добио и од политичког врха Србије 2001 када је преварен.

ЦИА је била организатор операције његовог пребацивања у Хаг као што је и “јурила” у Србији за др Kарадзићем и генералом Младићем уз конаћну подршку српских служби безбедности.Српске службе безбедности биле су и остале увезане у западним мрежама тајних служби и тако је безбедносни сектор Србије је дубоко “кородирао” и постао партнер Западних тајних служби како ЦИА, Ми6 тако И БНД. Западне тајне службе нису “заштитиле” др Зорана Ђинђића од политичког атентата иако је био њихов резидент и прихватили су власт др Kоштунице и Бориса Тадића у међусобној борби за власт.

Запад је онда заиграо на карту коалиције СПС и ДС и потребе да министар полиције буде Ивица Дачића који ће касније преузети и дипломатију као веш полтичар који игра са свима .Запад је преко Тадића и Дачића “поцепао” СРС преко које је створена СНС, а онда је и стиснуо И привремено се одрекао Бориса Тадића у корисит политике Николић-Дачић-Вучић. Сада је Запад прихватио Вучића као фактора стабилности Србије и Балкана уз одржавање на власти Ивице Дачића.